Commodities

Πτώση στις τιμές του πετρελαίου λόγω αυξημένης παραγωγής από Σαουδική Αραβία και Ρωσία

Πτώση στις τιμές του πετρελαίου λόγω αυξημένης παραγωγής από Σαουδική Αραβία και Ρωσία

Η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας για τον Ιούνιο 2018 αυξήθηκε κατά 700 χιλ. βαρέλια, σε σύγκριση με τον Μάιο, επιστρέφοντας κοντά στα 10,72 εκατ. βαρέλια στα οποία βρισκόταν τον Νοέμβριο του 2016

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου λόγω της αύξησης των προμηθειών από Σαουδική Αραβία και Ρωσία καθώς επίσης και από την επιβράδυνση που παρατηρείται στον τομέα της οικονομίας στην Ασία.

Συγκεκριμένα, περί τις 10.30 το brent υποχωρεί 1.03% στα 78 δολάρια ανά βαρέλι ενώ το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως 0.69% στα 73 δολάρια.

Σύμφωνα με δήλωση του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, η πλευρά των ΗΠΑ συμφώνησε με τη Σαουδική Αραβία να προχωρήσουν σε μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου, γεγονός που επιβεβαίωσε αργότερα και ο Λευκός Οίκος, αναπαράγοντας τις δηλώσεις του σαουδάραβα Βασιλιά Salman bin Abdulaziz Al Saud ότι η χώρα μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της, εάν κριθεί απαραίτητο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας για τον Ιούνιο 2018 αυξήθηκε κατά 700 χιλ. βαρέλια, σε σύγκριση με τον Μάιο, επιστρέφοντας κοντά στα 10,72 εκατ. βαρέλια στα οποία βρισκόταν τον Νοέμβριο του 2016.

Παράλληλα, οι συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας δημιουργούν ανησυχίες αναφορικά με την οικονομική ανάπτυξη της δεύτερης, εν μέσω επιβράδυνσης τόσο στις εξαγωγές όσο και τις εισαγωγές της χώρας.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης