Υπουργός πετρελαίου Ιράν: Δεν ήταν κάτι καινούργιο η συμφωνία του ΟΠΕΚ

Υπουργός πετρελαίου Ιράν: Δεν ήταν κάτι καινούργιο η συμφωνία του ΟΠΕΚ

Πολλές εικασίες για την πορεία του μαύρου χρυσού

Ανοδική τάση για τις τιμές του πετρελαίου σήμερα (26/6) με το brent περί τις 10.55 να καταγράφει άνοδο της τάξεως 0.43% στα 75 δολάρια και το αργό να σημειώνει εξίσου άνοδο 0.44% στα 68 δολάρια.

«Παρά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ την περασμένη εβδομάδα, πιστεύουμε ότι η περιορισμένη προσφορά είναι πιθανός να ωθήσει τις τιμές υψηλότερα κατά τη διάρκεια του 2018», σχολιάζει ο αναλυτής της Jefferies, Jason Gammel, εκτιμώντας παράλλλα ότι η τιμή του Brent θα ξεπεράσει τα 80 δολ. ανά βαρέλι κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Από την πλευρά της η Τράπεζα της Αμερικής Merrill Lynch υπογράμμισε ότι η τιμή του brent θα μπορούσε να ανέλθει στα 90 δολάρια ανά βαρέλι μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Ωστόσο, η Τράπεζα αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την εμπορική διαμάχη ανάμεσα σε ΗΠΑ και άλλους μεγάλους οικονομικούς κολοσσούς της Ευρώπης και της Κίνας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Υπολογίζουμε μείωση της ζήτησης κατά 44.000 bpd για κάθε πτώση του παγκόσμιου εμπορίου κατά 1%».

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι ο υπουργός πετρελαίου του Ιράν Bijan Zanganeh δήλωσε πριν από λίγη ώρα ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ δεν ήταν κάτι καινούργιο , καθώς δεν περιείχε αυξήσεις παραγωγής όπως ερμηνεύουν μερικά μέλη του οργανισμού.

 

 

 

www.worldenergynews.gr