Τελευταία Νέα
Commodities

Η BHP πούλησε ορυχείο χαλκού στη Χιλή στο EMR Capital

tags :
Η BHP πούλησε ορυχείο χαλκού στη Χιλή στο EMR Capital

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ανέφερε η BHP σε ανακοίνωση

Η BHP ανακοίνωσε την Τρίτη 19/6/2018 ότι συμφώνησε να πουλήσει το ορυχείο χαλκού Cerro Colorado στο private equity EMR Capital.
Ο μεγαλύτερος μεταλλωρύχος στον κόσμο ανακοίνωσε συμφωνία πώλησης μετρητών ύψους 230 εκατομμυρίων δολαρίων, επιπλέον των 40 εκατομμυρίων δολαρίων για τα έσοδα από την πώληση του αποθέματος χαλκού του ορυχείου και την ενδεχόμενη πληρωμή έως και 50 εκατομμυρίων δολαρίων στο μέλλον, απόδοση από τις τιμές του χαλκού.
Σύμφωνα με το Reuters, η BHP προσέλαβε την Citi στις αρχές του 2017 για να πουλήσει το περιουσιακό στοιχείο, το οποίο στη συνέχεια εκτιμήθηκε σε περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια.
Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ανέφερε η BHP σε ανακοίνωση.
Η BHP και άλλοι μεγάλοι ανθρακωρύχοι ενδιαφέρονται για το χαλκό καθώς  αναμένεται να είναι σε υψηλή ζήτηση τόσο για την παραδοσιακή οικονομία όσο και για τα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά προτιμάται για έργα μεγάλης κλίμακας.
Το Cerro Colorado, που βρίσκεται στην περιοχή Tarapacá, το βόρειο τμήμα της ζώνης χαλκού  της Χιλής, απέδωσε 65.000 τόνους μετάλλου στο οικονομικό έτος 2017. Η ναυαρχίδα της BHP Escondida, η οποία επίσης βρίσκεται στη Χιλή, αποφέρει περισσότερα από 10 φορές το ποσό αυτό ετησίως.
Το ορυχείο Cerro Colorado έχει έγκριση από την κυβέρνηση να λειτουργήσει μέχρι το 2023, αλλά αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης