Commodities

Στα 45 δολάρια το βαρέλι εκτιμά την τιμή του πετρελαίου το 2019 το ΥΠΟΙΚ της Ρωσίας

Στα 45 δολάρια το βαρέλι εκτιμά την τιμή του πετρελαίου το 2019 το ΥΠΟΙΚ της Ρωσίας
Σύμφωνα με τον Siluanov η τιμή αυτή θα ανταποκρίνεται στην ισορροπία μεταξύ του επιπέδου παραγωγής και ζήτησης πετρελαίου παγκοσμίως.
Την μείωση της εξάρτησης της Ρωσικής οικονομίας από το πετρέλαιο μελετά το υπουργείο Οικονομικών της χώρας στον τριετή σχεδιασμό του προϋπολογισμού που καταρτίζει.
Έτσι, σύμφωνα με τον υπουργό Anton Siluanov, ο προϋπολογισμός της Ρωσίας θα είναι ισοσκελισμένος το 2019, ακόμη και με την τιμή του πετρελαίου στα 45 δολάρια το βαρέλι.
«Έχουμε θέσει ως στόχο να συνεχιστεί η μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού εξαιτίας των χαμηλών τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και να εξαρτάται η οικονομία μας όλο και λιγότερο από τα κέρδη των ενεργειακών πόρων μέσα στα επόμενα 3 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Siluanov.
Πρόσθεσε δε, ότι στον προϋπολογισμό του 2019 για να είναι ισορροπημένος, εκτιμάται ότι η τιμή του πετρελαίου θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 45ω δολάρια το βαρέλι, η οποία όπως υποστήριξε «θα ανταποκρίνεται στην ισορροπία μεταξύ του επιπέδου παραγωγής και ζήτησης πετρελαίου παγκοσμίως».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης