Τελευταία Νέα
Commodities

Υποχώρηση του πετρελαίου λόγω αυξημένης παραγωγής σε ΗΠΑ και Ρωσία

Υποχώρηση του πετρελαίου λόγω αυξημένης παραγωγής σε ΗΠΑ και Ρωσία

Στη Βιέννη είναι στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών

Η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία καθώς επίσης και η αυξημένη δραστηριότητα στις γεωτρήσεις των ΗΠΑ συμβάλλουν στην καθοδική πορεία του πετρελαίου κατά την έναρξη της εβδομάδας.

Ειδικότερα, το brent υποχωρεί κατά 0,67% στα 75 δολάρια και το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως 0.49% στα 65 δολάρια περί τις 10.20.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το αμερικανικό προϊόν θα ξεκινήσει να αντισταθμίζει τις προσπάθειες που έχει αναλάβει η Οργάνωση των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (OPEC) για την παρακράτηση της παραγωγής, οι οποίες έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2017 και έχουν προκαλέσει σημαντικές αυξήσεις στις τιμές κατά το πρώτο εξάμηνο έτος.

Η προσφορά εκτός ΟΠΕΚ αναμένεται να αυξηθεί δραματικά το 2019, με την αύξηση της ανάπτυξης σχιστολιθικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ, μαζί με τη Ρωσία, τη Βραζιλία, τον Καναδά και το Καζακστάν», δήλωσε στην τριμηνιαία της προοπτική η αμερικανική τράπεζα JPMorgan  σχετικά με την εξέλιξη των τιμών του πετρελαίου.

Πλέον, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βιέννη, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες σε ότι αφορά το μέλλον της συμφωνίας.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης