Commodities

Baker Hughes: Nέα αύξηση στις πλατφόρμες πετρελαίου – Έφθασαν τις 862

Baker Hughes: Nέα αύξηση στις πλατφόρμες πετρελαίου – Έφθασαν τις 862

Είναι η ένατη φορά που οι εταιρείες εξόρυξης προσέθεσαν πλατφόρμες στις τελευταίες 10 εβδομάδες

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας προσέθεσαν πλατφόρμες  για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα παρόλο που οι τιμές αργού έχουν μειωθεί περίπου 8% τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.
Συγκεκριμένα πρόσθεσαν μια εξέδρα πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 8 Ιουνίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 862, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2015,  σύμφωνα με την Baker Hughes
Αυτή ήταν η ένατη φορά που οι εταιρείες εξόρυξης προσέθεσαν πλατφόρμες στις τελευταίες 10 εβδομάδες.
Η αμερικανικές πλατφόρμες είναι πολύ υψηλότερες από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν δραστηριοποιούνταν 741 μονάδες, καθώς οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν την παραγωγή παράλληλα με τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για μείωση της σε μια προσπάθεια να επωφεληθούν από την άνοδο των τιμών .
Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου ΗΠΑ είναι πάνω από 65 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, αφού νωρίτερα αυτή την εβδομάδα υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τις 10 Απριλίου, καθώς οι εξαγωγές των ΗΠΑ αυξάνονται και η ζήτηση μειώνεται στην Κίνα.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν περίπου $ 65 για το υπόλοιπο 2018 και $ 63 για το ημερολόγιο του 2019.
Ενόψει των υψηλότερων τιμών, η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co της Η.Π.Α. ανακοίνωσε  ότι οι εταιρείες ερευνών και παραγωγής (E & P) που παρακολουθεί σχεδιάζουν αύξηση 13% αυτό το έτος στις προγραμματισμένες κεφαλαιουχικές δαπάνες.
Οι εταιρείες E & Ps αναμένουν να ξοδέψουν συνολικά 81,2 δισ. δολ. το 2018, από περίπου 72,1 δισ. δολάρια το 2017.
Οι αναλυτές της Simmons & Co, ειδικοί της ενέργειας στην αμερικανική τράπεζα επενδύσεων Piper Jaffray, υπολογίζουν ότι η μέση συνολική ποσότητα πετρελαίου και φυσικού αερίου θα ανέλθει σε 1.025 το 2018 και 1.125 το 2019, όπως και την περασμένη εβδομάδα.
Με την ώθηση στις εξέδρες μέχρι στιγμής φέτος, ωστόσο, οι αναλυτές δεν ήταν τόσο αισιόδοξοι για περαιτέρω αυξήσεις στην καταμέτρηση.
Δεδομένου ότι 1.062 πετρελαιοπηγές και εγκαταστάσεις φυσικού αερίου ήταν αυτή τη στιγμή σε υπηρεσία, drillers δεν θα πρέπει να προσθέσετε άλλες εξέδρες για το υπόλοιπο του έτους για να χτυπήσει τις προβλέψεις Simmons για το 2018.
Μέχρι στιγμής φέτος ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κατά μέσο όρο 996, πάνω από το μέσο όρο των 876 μονάδων του 2017.. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.
Η προβολή της μέσης ετήσιας παραγωγής στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί σε 10,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2018 και 11,9 εκατομμύρια bpd το 2019 από 9,4 εκατομμύρια bpd το 2017.
Η μέγιστη ετήσια παραγωγή των ΗΠΑ ήταν το 1970 στα 9,6 εκατομμύρια μονάδες βάσης, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία για την ενέργεια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης