Τελευταία Νέα
Commodities

Νέο κοίτασμα πετρελαίου ανακαλύφθηκε από την Equinor στη Βόρεια Θάλασσα

Νέο κοίτασμα πετρελαίου ανακαλύφθηκε από την Equinor στη Βόρεια Θάλασσα

Η ανακάλυψη εκτιμάται σήμερα ότι περιέχει 15-35 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου

Η Equinor και οι εταίροι της  Lundin και Spirit Energy έχουν ανακαλύψει πετρέλαιο στον τομέα PL 167 στο Utsira High στη Βόρεια Θάλασσα.
Η ανακάλυψη εκτιμάται σήμερα ότι περιέχει 15-35 εκατομμύρια βαρέλια ανάκτησης ισοδύναμου πετρελαίου.
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρώτη ανακάλυψη της Equinor", δήλωσε ο Nicholas Ashton, αντιπρόεδρος της Equinor για  Νορβηγία και Ηνωμένο Βασίλειο.
"Αυτή είναι μια καλή ανακάλυψη που αναμένουμε ότι θα είναι εμπορική. Επιπλέον, τα αποτελέσματα από τη διάνοιξη δείχνουν μια δυναμική προς τα πάνω σε αυτή την ανακάλυψη ", επεσήμανε ο Ashton.
Το Lille Prinsen βρίσκεται 200 χιλιόμετρα δυτικά του Stavanger και βορειοδυτικά του πεδίου Johan Sverdrup. Η ανακάλυψη στον κύριο στόχο του φρέατος υπολογίζεται ότι περιέχει 15-35 εκατομμύρια βαρέλια ανάκτησης πετρελαίου.
Έγινε μία επιπλέον ανακάλυψη με πολύ καλή ποιότητα δεξαμενής πάνω από την κύρια ανακάλυψη, αλλά ο όγκος δεν έχει αξιολογηθεί. Το πηγάδι αξιολόγησε επίσης την ανακάλυψη αερίου Verdandi του 2004 και διατηρείται η εκτίμηση του ανακτήσιμου ισοδύναμου πετρελαίου ύψους 4-11 εκατομμυρίων. Περαιτέρω εργασία θα καθορίσει εάν αυτές οι δύο ρηχότερες δεξαμενές μπορούν να αναπτυχθούν εμπορικά.
"Αυτή η ανακάλυψη έχει καλή ποιότητα και προσθέτει νέους όγκους σε μια σημαντική περιοχή της Βόρειας Θάλασσας. Βλέπουμε επίσης μια σημαντική ανοδική θέση στην άδεια που τώρα επιδιώκουμε να διευκρινίσουμε το συντομότερο δυνατόν μαζί με τους εταίρους μας ", δήλωσε ο Ashton.
Όταν θα έχει αποσαφηνιστεί το πλήρες δυναμικό της άδειας παραγωγής, θα εξεταστεί η ανάπτυξη της υπάρχουσας υποδομής της περιοχής.
Αποτέλεσμα εικόνας για New Oil Discovered in the North Sea  Equinor

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης