Τελευταία Νέα
Commodities

Η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου «ρίχνουν» τον μαύρο χρυσό

Η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου «ρίχνουν» τον μαύρο χρυσό

Μείωση σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα έπειτα από την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου, αλλά και τις εκτιμήσεις των επενδυτών ότι ο ΟΠΕΚ, αλλά κι άλλες χώρες θα προχωρήσουν σε αύξηση της παραγωγής τους, μετά από συνάντηση που θα έχουν μέσα στον Ιούνιο.

Ειδικότερα, περί τις 10.40 το brent υποχωρεί 0,36% στα 77.44 δολάρια ανά βαρέλι την ώρα που το αργό (crude) σημειώνει πτώση της τάξεως 0.31% στα 68 δολάρια ανά βαρέλι.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 434,9 εκατ. βαρέλια συνολικά.

Εφόσον αυτά τα στοιχεία επιβεβαιωθούν αργότερα εντός της ημέρας από τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, είναι πιθανό ο μαύρος χρυσός να δεχθεί περαιτέρω πιέσεις, επιστρέφοντας κοντά στη ζώνη των 75 δολ. ανά βαρέλι.

Τέλος, γίνεται προσπάθεια τόσο από τον ΟΠΕΚ όσο και από τη Ρωσία να αντισταθμίσουν τις ενδεχόμενες πτώσεις στην παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας και του Ιράν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης