Τελευταία Νέα
Commodities

InvestorsΑlley: Το commodity που είναι πιο πολύτιμο και από το πετρέλαιο

InvestorsΑlley: Το commodity που είναι πιο πολύτιμο και από το πετρέλαιο

Το νερό είναι σήμερα μια αγορά 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πρόκειται να αυξηθεί σε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε λίγα χρόνια - μέχρι το 2020

Η πρόσβαση σε φρέσκo, καθαρό νερό αποτελεί πλέον μια σημαντική επενδυτική ευκαιρία του 21ου αιώνα.
Το νερό είναι σήμερα μια αγορά 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πρόκειται να αυξηθεί σε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε λίγα χρόνια - μέχρι το 2020 σύμφωνα με το InvestorsΑlley.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής Suez SA Jean-Louis Chaussade, λέει ότι το νερό θα γίνει πιο πολύτιμο από το πετρέλαιο καθώς η αυξανόμενη ζήτηση από τους ανθρώπους, τις βιομηχανίες και τη γεωργία πιέζει τις υπάρχουσες προμήθειες.
Οι εταιρείες παγκοσμίως γνωρίζουν καλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Για το σκοπό αυτό, οι εταιρείες επενδύουν σε έργα που σχετίζονται με το νερό σε επίπεδα ρεκόρ.
Το 2016, οι εταιρείες επένδυσαν 23,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα για την εξασφάλιση του εφοδιασμού τους με νερό, σύμφωνα με το CDP για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Ο κατάλογος των εταιρειών είναι σαν κάποιος που είναι από τον εταιρικό κόσμο και περιλαμβάνει όμοιες με τις εταιρείες Nestle, Danone, Kimberley Clark και Colgate-Palmolive.
Ότι τα 23,4 δισεκατομμύρια δολάρια είναι ακριβώς η κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με τη McKinsey, μέχρι το 2030, θα χρειαστούν επενδύσεις ύψους 7,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα, προκειμένου να συμβαδίσουν με την προβλεπόμενη αυξημένη ζήτηση για γλυκό νερό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης