Τελευταία Νέα
Commodities

Κίνα: Η Chinalco "κλείνει το χάσμα" με τον κορυφαίο παραγωγό αλουμινίου Hongqiao

Κίνα: Η Chinalco

Υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Yunnan Aluminiumγια την δημιουργία κοινής επιχείρησης

 

 

Η κρατική Chinalco της Κίνας πρόκειται να καλύψει το χάσμα με τον  ιδιωτικό όμιλο China Hongqiao, τον κορυφαίο παραγωγό αλουμινίου στον κόσμο, αφού ολοκληρώσει μια συμφωνία με την περιφέρεια  του Γιουνάν.

Η Yunnan Metallurgical Group, η οποία ελέγχει την Yunnan Aluminium Co Ltd, θα συγχωνευθεί στην China Copper Co, μια κοινή επιχείρηση μεταξύ Chinalco και της περιφέρειας  Yunnan, σύμφωνα με ανακοίνωση της Yunnan Aluminium την Δευτέρα 28/5/2018.

Η κοινοπραξία ανήκει κατά 58% στην Chinalco, επίσημα στην Aluminum Corp of China, και 42% στην κυβέρνηση Yunnan, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε μετά την υπογραφή μιας συμφωνίας "in-principle" στο Κουνμίν την Κυριακή.

Η κίνηση είναι το τελευταίο ένδειξη ότι οι κινέζοι παραγωγοί αλουμινίου επιθυμούν μεγαλύτερη έκθεση στην περιοχή  όπου η υδροηλεκτρική ενέργεια είναι άφθονη, καθώς η κυβέρνηση αυξάνει τους περιορισμoύς για τον άνθρακα.

"Δεν θα έλεγα ότι ήταν φθηνότερο, αλλά είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον (και) ... καλύτερο για την μελλοντική ανάπτυξη", δήλωσε η Jackie Wang, αναλυτής αλουμινίου στο CRU στο Πεκίνο.

Η συμφωνία θα δώσει στην Chinalco πρόσβαση στους 1,6 εκατομμύρια τόνους δυναμικότητας τήξης της Yunnan Aluminium, ενώ άλλοι 1,45 εκατομμύρια τόνους βρίσκονται σε αγωγό ή υπό κατασκευή, δήλωσε η Wang.

Η εισηγμένη μονάδα της Chinalco, γνωστή ως Chalco, είχε ικανότητα τήξης 3,93 εκατομμυρίων τόνων ετησίως στο τέλος του 2017, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της.

Η κινεζική  Hongqiao είχε 6,46 εκατομμύρια τόνους ετησίως δυναμικότητας στο τέλος του 2017, σύμφωνα με πρόσφατη κατάθεση.

Ενώ η Chalco μπορεί στην πραγματικότητα να έχει μικρότερη δυναμικότητα 3,93 εκατομμυρίων τόνων, σε συνδυασμό με την Yunnan Aluminium, θα αποτελέσει πρόκληση για τους όγκους της Hongqiao, δήλωσε ο Paul Adkins, διευθύνων σύμβουλος της AZ China.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης