Commodities

Πτώση για το πετρέλαιο - Υποχώρηση του αργού (crude) κάτω από τα 70 δολάρια

Πτώση για το πετρέλαιο - Υποχώρηση του αργού (crude) κάτω από τα 70 δολάρια

Το ποσοστό συμμόρφωσης των χωρών απέναντι στη συμφωνία για τον Απρίλιο του 2018 ανήλθε στο 152%

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο σήμερα (25/5) έπειτα από το δημοσίευμα του reuters περί ενδεχόμενου αύξησης της παραγωγής από ΟΠΕΚ – Ρωσία.

Μάλιστα, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Alexander Novak, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής πετρελαίου, σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα του Reuters, το οποία κάνει λόγο για άνοδο της παραγωγής του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Όπως ανέφερε ο
Novak, οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ θα συζητήσουν όλες τις διαθέσιμες προτάσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν στις 22 Ιουνίου στη Βιέννη.
Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Μόσχα «θα εφαρμόσει πλήρως τη συμφωνία του ΟΠΕΚ και κατά τον Μάιο του 2018», παρά το γεγονός ότι το ποσοστό συμμόρφωσης των χωρών απέναντι στη συμφωνία είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al Falih, ανέφερε ότι είναι πιθανό να σημειωθεί μία σταδιακή αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Τέλος, όσον αφορά στις τιμές του πετρελαίου, το brent σημειώνει πτώση της τάξης 2.47% στα 76.84 βαρέλια ανά ημέρα ενώ το αργό υποχωρεί 2.66% στα 68.83 βαρέλια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης