Τελευταία Νέα
Commodities

Ανοδική τάση στις τιμές του πετρελαίου λόγω Βενεζουέλας - Κοντά στα 80 δολάρια το brent

Ανοδική τάση στις τιμές του πετρελαίου λόγω Βενεζουέλας - Κοντά στα 80 δολάρια το brent
Οι ΗΠΑ εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας
Άνοδο καταγράφουν σήμερα (22/5) οι τιμές του πετρελαίου με αυτή του brent να πλησιάζει τα 80 δολάρια το βαρέλι (ειδικότερα στα 79.75 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 0,72%), εν μέσω ανησυχιών ότι η παραγωγή αργού της Βενεζουέλας μπορεί να μειωθεί περαιτέρω μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές και τις πιθανές αμερικανικές κυρώσεις στη χώρα.
Παράλληλα, το αργό τύπου crude βρίσκεται στα 72.72 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 0,53%.
Οι ΗΠΑ εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας, με την παραγωγή της χώρας να έχει μειωθεί κατά 1/3 τα τελευταία δύο χρόνια, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών.
Παράλληλα, η Ουάσιγκτον αναμένεται να ανακοινώσει και νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει τις εξαγωγές της χώρας κατά 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του έτους.
«Σε συνδιασμό με την αναμενόμενη πτώση της παραγωγής του Ιράν, καθώς οι ΗΠΑ ασκεί πιέσεις στους συμμάχους τους να μειώσει τις εισαγωγές, οι τιμές του πετρελαίου θα ξεπεράσουν τα 80 δολ. ανά βαρέλι, ενώ περιμένουμε να βρεθούν υψηλότερα», πρόσθεσε ο αναλυτής της Mitsubishi Corp Nunan.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης