Commodities

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ

tags :
ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ
Σε υψηλά επίπεδα οι εξαγωγές
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς οι εξαγωγές έφτασαν σε υψηλά επίπεδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν περισσότερο από ό, τι αναμενόταν πριν από την καλοκαιρινή περίοδο οδήγησης, ανακοίνωσε την Τετάρτη 16/5/2018 η Energy Information Administration.
Τα αποθέματα υποχώρησαν 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Μαΐου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση των 763.000 βαρελιών.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 411.000 βαρέλια την ημέρα καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε ρεκόρ 2,6 εκατομμυρίων bpd, ενισχύοντας τη διαφορά μεταξύ αργού πετρελαίου ΗΠΑ και Brent, το οποίο ανταποκρίνεται περισσότερο στις προοπτικές παγκόσμιας προσφοράς.
Η παραγωγή συνέχισε να αυξάνεται σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας τα 20.000 bpd στα 10,72 εκατομμύρια bpd την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA, αν και τα εβδομαδιαία στοιχεία θεωρούνται λιγότερο αξιόπιστα από τα μηνιαία στοιχεία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες τον Φεβρουάριο παρήγαγαν 10,3 εκατομμύρια bpd, σημειώνοντας ρεκόρ.
Η δραστηριότητα διύλισης αυξήθηκε, ιδιαίτερα στο Midwest, καθώς η η θερινή περίοδος οδήγησης  ξεκινά.
Στα μικτά εργοστάσια διύλισης αυξήθηκε κατά 149.000 μονάδες βάσης, ενώ τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 91,1% της συνολικής χωρητικότητας. Τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων των ΗΠΑ Midwest αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 96% της χωρητικότητας, το υψηλότερο εποχικό επίπεδο  από το  2010.
Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν, κατά 3,8 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 1,4 εκατομμυρίων βαρελιών.
Η ζήτηση βενζίνης αυξήθηκε κατά 0,7% από πέρυσι τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες στα 9,4 εκατομμύρια bpd. Η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί καθώς αρχίζει η καλοκαιρινή περίοδος οδήγησης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης