Τελευταία Νέα
Commodities

Μείωση των τιμών για τις εξαγωγές φυσικού αερίου το 2019 «βλέπει» η Νορβηγία

Μείωση των τιμών για τις εξαγωγές φυσικού αερίου το 2019 «βλέπει» η Νορβηγία
Αύξηση προβλέπει για φέτος
Οι τιμές των εξαγωγών φυσικού αερίου της Νορβηγίας αναμένεται να αυξηθούν ελαφρά φέτος, εν μέσω ισχυρής ζήτησης, αλλά θα μειωθούν το 2019, καθώς οι παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθούν, ανέφερε η κυβέρνηση στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό της την Τρίτη.
Ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης, μετά τ ηΡωσία προβλέπει ότι οι τιμές εξαγωγής φυσικού αερίου θα αυξηθούν φέτος κατά 0,1 εκατ. κορόνες ανά τυποποιημένο κυβικό μέτρο (sm3), σε μέσο όρο 1,8 κορώνες (22,43 U.S. cent).
Οι υψηλές τιμές άνθρακα, η μειωμένη ικανότητα αποθήκευσης αερίου στην Ευρώπη και η χαμηλή πρόσβαση στην υδροηλεκτρική και την πυρηνική ενέργεια προκάλεσαν επίσης αύξηση των τιμών, ανέφερε.
Την επόμενη χρονιά, όμως, η Ευρώπη αναμένεται να λάβει περισσότερα  LNG, ανταγωνιζόμενη το αγωγό φυσικού αερίου της Νορβηγίας, ανέφερε η κυβέρνηση.
"Το επόμενο έτος, η αυξημένη πρόσβαση στο υγροποιημένο φυσικό αέριο αναμένεται στην Ευρώπη να συμβάλει στη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου σε λιγότερο από 1,5 νορβηγικές κορώνες ανά sm3",  σύμφωνα με τον προϋπολογισμό.
Μακροπρόθεσμα, οι τιμές εξαγωγής αναμένεται να ανακάμψουν σε 1,9 κορώνες / sm3, χωρίς όμως να αναφέρει τι θα οδηγήσει την ανάκαμψη.
Μετά την πτώση για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια  από το 2013 έως το 2016, τιμή εξαγωγής φυσικού αερίου της Νορβηγίας ανέκαμψε σε μέσο όρο 1,7 κορώνες / sm3 πέρυσι.

wwww.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης