Commodities

Οριακή άνοδος των τιμών του πετρελαίου με το βλέμμα στα αποθέματα των ΗΠΑ

Οριακή άνοδος των τιμών του πετρελαίου με το βλέμμα στα αποθέματα των ΗΠΑ
Περί τις 09:15 π.μ. ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent κινείται ανοδικά κατά 25 σεντς ή 0,45% σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο στα 55,60 δολάρια το βαρέλι.
Οι προσδοκίες των επενδυτών ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ θα σημειώσουν περαιτέρω μείωση, ωθεί σήμερα (21/12) οριακά προς τα πάνω τις τιμές του «μαύρου» χρυσού, αν και σύμφωνα με εμπόρους και αναλυτές της αγοράς η κίνηση αυτές της ημέρες αναμένεται να είναι υποτονική λόγω Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Περί τις 09:15 π.μ. ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent κινείται ανοδικά κατά 25 σεντς ή 0,45% σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο στα 55,60 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) κινείται ανοδικά κατά 28 σεντς ή 0,53% σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο στα 53,58 δολάρια το βαρέλι.
Έμποροι και αναλυτές της αγοράς αναμένουν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ θα καταγράψουν νέα πτώση κατά περίπου 2,5 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 16 Δεκεμβρίου και τα επίσημα στοιχεία για την οποία θα δοθούν αύριο Πέμπτη (22/12) από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ελλείψει δε ισχυρών θεμελιωδών στοιχείων που μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές του «μαύρου χρυσού», οι αναλυτές εκτιμούν ότι το σημείο αντίστασης για το αμερικανικό αργό (WTI) μπορεί να ανέλθει στα 54,37 δολάρια το βαρέλι, ενώ για το Brent στα 55,79 δολάρια το βαρέλι.
Εν τω μεταξύ η γαλλική τράπεζα Societe Generale σε εκτίμησή της για τις προοπτικές της αγοράς πετρελαίου υποστηρίζει, ότι οι τιμές το 2017 θα κινηθούν σε ένα εύρος μεταξύ 50 και 60 δολαρίων το βαρέλι.
Οι σχετικά χαμηλές προσδοκίες για τις τιμές το 2017 έρχονται υφίστανται σύμφωνα με τους αναλυτές, γιατί ακόμη κι αν εφαρμοστεί στο ακέραιο η συμφωνία ΟΠΕΚ και ανεξάρτητων πετρελαιοπαραγωγών χωρών για συνολική μείωση της παραγωγής τους κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, τα αποθέματα πιστεύεται ότι είναι υπεραρκετά για να καλύψουν τη ζήτηση.
Επιπλέον, τα διυλιστήρια της Ασίας παράγουν και αποθηκεύουν συνεχώς μεγάλες ποσότητες προϊόντων πετρελαιοειδών, που εκτιμάται ότι θα αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της πιο ενεργοβόρου αυτή τη στιγμή ηπείρου, κυρίως λόγω Κίνας και Ινδίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης