Commodities

Η ArcelorMittal προσλαμβάνει την Bank of America για να πουλήσει ευρωπαϊκές μονάδες χάλυβα

tags :
Η ArcelorMittal προσλαμβάνει την Bank of America για να πουλήσει ευρωπαϊκές μονάδες χάλυβα
Προσπαθεί να ξεπεράσει τον σκόπελο της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για την εξαγορά της ιταλικής Ilva
H μεγαλύτερη χαλυβουργική επιχείρηση στον κόσμο, η ArcelorMittal, έχει προσλάβει την Bank of America-Merrill Lynch για να πουλήσει μια σειρά χαλυβουργικών περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να εξασφαλίσει την  έγκριση για να αποκτήσει την ιταλική Ilva.
Η ArcelorMittal πρότεινε τον Μάρτιο να πωλήσει το εργοστάσιο γαλβανισμένου χάλυβα στην Ιταλία, καθώς και μονάδες στη Ρουμανία, τα Σκόπια, την Τσεχία, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο ως παραχώρηση στις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ για την αντιμονοπωλιάκη νομοθεσία για την προσφορά των 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ilva.
Εκπρόσωπος της  ArcelorMittal δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη 9/5/2018 ότι έχει διορίσει την Bank of America-ML για να χειριστεί την πώληση περιουσιακών στοιχείων.
Ευρωπαϊκές και ασιατικές χαλυβουργικές θα είναι μεταξύ των πιθανών αγοραστών, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι τα εργοστάσια χάλυβα θα πωληθούν σε αγοραστές οι οποίοι θα συνεχίσουν να ταεκμεταλλεύονται, επιτρέποντάς τους να ανταγωνίζονται την ArcelorMittal.
Η αντιμονοπωλιακή αρχή της ΕΕ αποφάσισε να εκκαθαρίσει την προσφορά της Arcelor την Τρίτη. Εκφράστηκαν αρχικά ανησυχίες ότι η συμφωνία μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό σε ορισμένα επίπεδα προϊόντα ανθρακούχου χάλυβα και να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές για τους πελάτες στη νότια Ευρώπη.
Οι παγκόσμιες αξίες χάλυβα υπερδιπλασιάστηκαν μετά τα 12ετή χαμηλά στις αρχές του 2016, που ο χαλυβουργικός τομέας αντιμετώπισε μια κρίση που είχε ως αποτέλεσμα απώλειες θέσεων εργασίας, πτωχεύσεις και κλείσιμο παραγωγικής ικανότητας παγκοσμίως.
Η εξαγορά της Ilce, του μεγαλύτερου εργοστασίου χάλυβα της Ευρώπης με παραγωγική ικανότητα 11 εκατομμυρίων τόνων, αναμένεται να βελτιώσει την τιμολογιακή δύναμη των χαλυβουργιών της ΕΕ μακροπρόθεσμα μειώνοντας τον αριθμό των πωλητών στην αγορά.
Οι μεγάλες εταιρείες χάλυβα Tata Steel και Thyssenkrupp συμφώνησαν το 2017 να συνδυάσουν τα ευρωπαϊκά πλεονεκτήματα χάλυβα.
Η ArcelorMittal δήλωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει άλλα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ για τον καθαρισμό και τον εκσυγχρονισμό της Ilva, η οποία αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια κατηγορίες διαφθοράς και περιβαλλοντικών εγκλημάτων.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης