Commodities

Goldman Sachs: Στα 82,5 δολάρια «βλέπει» το Brent

tags :
Goldman Sachs: Στα 82,5 δολάρια «βλέπει» το Brent
Περαιτέρω αύξηση στις τιμές πετρελαίου αναμένει άμεσα η Goldman Sachs   
Στα 82,5 δολάρια ανά βαρέλι αναμένουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την τιμή του πετρελαίου Brent, οι αναλυτές της Goldman Sachs, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για σημαντική υποχώρηση της παγκόσμιας παραγωγής μετά και την απόφαση της Ουάσιγκτον για έξοδο από την πυρηνική συμφωνία και νέες κυρώσεις στο Ιράν.
Η αμερικανική τράπεζα επικαλείται την απογοητευτική οικονομική κατάσταση της Βενεζουέλας που, επίσης, θα οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή «μαύρου χρυσού», αλλά και τις εν εξελίξει διαμάχες στη Μέση Ανατολή.
Επί του παρόντος, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) Ιουνίου 2018 για το αργό (σχιστολιθικό) και το Brent, διαπραγματεύονται γύρω από τα 71 και 76 δολάρια ανά βαρέλι, αντίστοιχα.
Επισημαίνεται πως η Goldman Sachs είχε εμφανιστεί πιο μετριοπαθής σε έκθεσή της στα τέλη Απριλίου.

Καθησυχάζει η Σαουδική Αραβία

«Η Σαουδική Αραβία έχει τέτοια ικανότητα για την παραγωγή πετρελαίου που είναι αρκετή για να διατηρηθεί η σταθερότητα στην αγορά» δήλωσε αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας σχολιάζοντας την απόφαση του Donald Trump να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Σαουδική Αραβία παρακολουθεί την επίδραση της αμερικανικής απόφασης στα αποθέματα του πετρελαίου
«Δεν θα αντιδράσουμε μεμονωμένα για να αντισταθμίσουμε οποιαδήποτε έλλειψη στην αγορά» τόνισε και πρόσθεσε «πρώτα πρέπει να αξιολογήσουμε την επίδραση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν.
Δεν αναμένουμε κάποια σημαντική επίδραση στην αγορά του πετρελαίου πριν το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2018».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η άνοδος της τιμής του πετρελαίου δεν θα πρέπει να είναι ο μόνος παράγοντας που θα λάβει υπόψη του ο ΟΠΕΚ για τις προσαρμογές της παραγωγής.
«Είναι πολύ νωρίς να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για την πιθανή επίδραση των κυρώσεων.
Οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί με τη συμμετοχή όλων όσων συμμετέχουν στον ΟΠΕΚ» τόνισε ο αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας.

Στην απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία του Ιράν με τη Δύση αναφέρθηκαν σήμερα (9/5) οι αναλυτές της τράπεζας ANZ, τονίζοντας ότι η σχετική εξέλιξη έστρεψε τους επενδυτές ξανά προς τον μαύρο χρυσό.
Ειδικότερα, όπως ανέφεραν οι αναλυτές της ANZ, η ανακοίνωση του Trump «θέτει σε εφαρμογή ένα σενάριο με βάση το οποίο η αγορά αργού πετρελαίου θα μπορούσε να εμφανίσει σημαντικό έλλειμμα για το δεύτερο εξάμηνο του 2018», προσθέτοντας ότι αυτή η τάση θα μπορούσε να συνεχιστεί και κατά το επόμενο έτος.
«Παραμένει ακόμα άγνωστο ποιες θα είναι οι ευρύτερες συνέπειες από την απομάκρυνση των ΗΠΑ από τη συμφωνία», τονίζει η ANZ, προσθέτοντας ότι οι νέες κυρώσεις που έχει ανακοινώσει η Ουάσιγκτον σε βάρος της Τεχεράνης θα αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τον κλάδο της ενέργειας, καθώς και τα πετροχημικά προϊόντα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης