Commodities

PDVSA και Ιράν απογειώνουν το πετρέλαιο - Στα 70 δολ. το αργό στα 76 δολ. το brent

PDVSA και Ιράν απογειώνουν το πετρέλαιο - Στα 70 δολ. το αργό στα 76 δολ. το brent
Η αμερικανική εταιρεία πετρελαίου ConocoPhillips θα προχωρήσει στην κατάσχεση  περιουσιακών στοιχείων της Καραϊβικής του κρατικής εταιρείας της Βενεζουέλας  PDVSA μετά την απόφαση της  διαιτησίας  για αποζημίωση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2014 τη Δευτέρα 7/5/2018 μετά  τα τελευταία προβλήματα που προέκυψαν για την πετρελαϊκή εταιρία PDVSA της Βενεζουέλας και μια επικείμενη απόφαση για το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν εκ νέου κυρώσεις στο Ιράν.
Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου του Brent ήταν 75,81 δολάρια το βαρέλι στις 10:20 π.μ. EDT (1420 GMT), αυξημένα κατά 94 σεντς.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο τους από τον Νοέμβριο του 2014 στα 75,91 δολάρια.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν κατά 69 σεντς στα 70,40 δολάρια, ενώ για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2014 το  WTI έχει ανέβει πάνω από 70 δολάρια.
Τα συμβόλαιο του αργού της Σαγκάης, που ξεκίνησε τον Μάρτιο, κατέγραψε ρεκόρ, αγγίζοντας τα 72,54 δολάρια.
Περί τις 21: 30 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 70,69 δολάρια ε άνοδο 1,39% και το brent βρισκόταν στα  76,17 δολάρια με άνοδο 1,74%

http://pdf.reuters.com/pdfnews/pdfnews.asp?i=43059c3bf0e37541&u=2018-05-07T022819Z_GFXEE5706V7PI_1_RTRGFXG_BASEIMAGE.PNG

Η αμερικανική εταιρεία πετρελαίου ConocoPhillips θα προχωρήσει στην κατάσχεση  περιουσιακών στοιχείων της Καραϊβικής του κρατικής εταιρείας της Βενεζουέλας  PDVSA μετά την απόφαση της  διαιτησίας  για αποζημίωση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφεραν πηγές στο Reuters.
Η κίνηση θα μπορούσε να επιβαρύνει περαιτέρω την πτώση της παραγωγής πετρελαίου και τις εξαγωγές της εταιρείας.
"Εάν η ConocoPhillips προχωρήσει, τότε θα περιορίσει τα έσοδα που θα έχει η PDVSA και θα τους δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα στην πληρωμή των λογαριασμών τους και στην παραγωγή του πετρελαίου τους", δήλωσε ο Gene McGillian, διευθυντής έρευνας αγοράς στην Tradition στο Stamford.

Reuters Graphic

"Η Βενεζουέλα φάνηκε να έχει υποστήριξη το τελευταίο έτος από τη Ρωσία και την Κίνα. Τώρα λοιπόν υπάρχει το ερώτημα τι είδους συμφωνία θα πρέπει να κάνουν για να λάβουν ακόμα περισσότερη υποστήριξη" επεσήμανε ο McGillian.
Η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας έχει μειωθεί στο ήμισυ από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 σε 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), και πλήττεται από έλλειψη επενδύσεων.
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, δήλωσε ότι ανησυχεί για ενδεχόμενες ελλείψεις παραγωγικής ικανότητας.
Επίσης, η αύξηση των τιμών αντανακλά  και το ενδεχόμενο  ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump να αποσυρθεί από το πυρηνικό σύμφωνο του Ιράν. Ο Trump έχει προθεσμία έως τις 12 Μαΐου για να αποφασίσει εάν θα παρατείνει τις απαλλαγές από τις κυρώσεις.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης