Τελευταία Νέα
Commodities

Nέα αύξηση στις τιμές των commodities «βλέπει» η Goldman Sachs

tags :
Nέα αύξηση στις τιμές των commodities «βλέπει» η Goldman Sachs
Το «καλάθι» με τα commodities έχουν αποδώσει κατά 8% παραπάνω σε σύγκριση με τη χρηματιστηριακή αγορά, κατά τη διάρκεια του 2018 επισημαίνει Goldman Sachs
Περαιτέρω άνοδο στις τιμές των βασικών εμπορευμάτων αναμένει εντός του τρέχοντος έτους ο Jeffrey Currie, αναλυτής της Goldman Sachs για τα commodities, εν μέσω αναταραχών στις χρηματιστηριακές αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Όπως αναφέρει σε σημείωμα προς τους πελάτες της αμερικανικής τράπεζας, το «καλάθι» με τα commodities (βασικά εμπορεύματα) έχουν αποδώσει κατά 8% παραπάνω σε σύγκριση με τη χρηματιστηριακή αγορά, κατά τη διάρκεια του 2018 και σε ετήσια σύγκριση, με τις τιμές να δέχονται ώθηση από την ισχυρότερη παγκόσμια ζήτηση και τη μειωμένη προσφορά.
Ως εκ τούτου, επιμένει στη σύσταση «overweight», η οποία, να σημειωθεί, έχει παραμείνει από το 2016.
Μεταξύ άλλων, ο αναλυτής βασίζει τις συστάσεις του και στη σχέση μεταξύ τρέχουσας τιμής και συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.
Βέβαια, σε αντίθεση με τον αναλυτή της Goldman Sachs, ορισμένοι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα σκεπτικοί σε ό,τι αφορά στην περαιτέρω άνοδο των τιμών.
Ειδικά στο πετρέλαιο, «τρέμουν» έναν τερματισμό της συμφωνίας των μελών και μη του Ο.Π.Ε.Κ. για περιορισμό της ημερήσιας παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης