Commodities

Ε.Ε: Σε επιτήρηση οι εισαγωγές αλουμινίου

Ε.Ε: Σε επιτήρηση οι εισαγωγές αλουμινίου
Τα στοιχεία που συλλέγονται σχετικά με την ποσότητα και την αξία των εισερχόμενων προϊόντων αλουμινίου θα βοηθήσουν να αποφασίσθει εάν θα ληφθούν  μέτρα για τον περιορισμό των εισαγωγών
Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπαίνουν οι εισαγωγές αλουμινίου.
Συγκεκριμένα η Ε .Ε έχει ξεκινήσει την παρακολούθηση των εισαγωγών προκειμένου να ξεκαθαριστεί εάν τα τιμολόγια των ΗΠΑ έχουν οδηγήσει σε αύξηση των αποστολών του μετάλλου στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της επίσημης εφημερίδα της ΕΕ, την Πέμπτη 26/4/2018.
Τα στοιχεία που συλλέγονται σχετικά με την ποσότητα και την αξία των εισερχόμενων προϊόντων αλουμινίου θα βοηθήσουν να αποφασίσθει εάν θα ληφθούν  μέτρα για τον περιορισμό των εισαγωγών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα τον περασμένο μήνα για να αξιολογήσει την ανάγκη για ενδεχόμενα μέτρα "διασφάλισης" για τον χάλυβα.
Οι εισαγωγές χάλυβα παρακολουθούνται από τον Απρίλιο του 2016.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν δασμούς εισαγωγής 25% για τον χάλυβα και 10% για το αλουμίνιο τον Μάρτιο, αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες έξι χώρες εξασφάλισαν προσωρινές απαλλαγές.
Η Επιτροπή, η οποία επιβλέπει την εμπορική πολιτική των 28 κρατών - μελών της ΕΕ, πιστεύει ότι επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ  έχει αυξήσει τον κίνδυνο ότι περισσότερο αλουμίνιο θα διοχετευθεί στην Ευρώπη σε συμπιεσμένες τιμές.
Το δημοσίευμα ανέφερε ότι οι εισαγωγές προϊόντων αλουμινίου αυξήθηκαν κατά 28% μεταξύ 2013 και 2017, ενώ οι τιμές των εισαγωγών αυτών μειώθηκαν κατά 5%.
Σημαντική υπερπροσφορά έχει δημιουργηθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, με το μεγαλύτερο μέρος της νέας παραγωγικής ικανότητας να προέρχεται από την Κίνα. Παρόλο που η Κίνα εξάγει πολύ λίγο πρωτογενές αλουμίνιο, αυτό έχει ασκήσει πιέσεις τις τιμές του εμπορεύματος παγκοσμίως.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνο 16 χυτήρια εξακολουθούν να λειτουργούν, σε σύγκριση με 26 το 2008, και ένας αριθμός κινδυνεύει να κλείσει, πρόσθεσε.
Η επιτήρηση θα ισχύει για τις εισαγωγές αλουμινίου που υπερβαίνουν τους 2,5 τόνους


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης