Commodities

WorldStreel: Aύξηση 4% στην παγκόσμια παραγωγή χάλυβα τον Μάρτιο

tags :
WorldStreel: Aύξηση 4% στην παγκόσμια παραγωγή χάλυβα τον Μάρτιο
Κίνα και ΗΠΑ παράγουν περισσότερα
Η παγκόσμια παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα αυξήθηκε κατά 4% το Μάρτιο, καθώς η Κίνα αύξησε την παραγωγή μετά την άρση των χειμερινών περιορισμών και οι παραγωγοί στις ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν του δασμούς για να βγάλουν περισσότερα μέταλλα.
Η χαλυβουργία, αξίας περίπου 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, θεωρείται ως μετρητής της οικονομικής υγείας του κόσμου.
Η παγκόσμια παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα αυξήθηκε σε 148 εκατομμύρια τόνους το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χάλυβα (worldsteel) την Τετάρτη 25/4/2018.
Η παραγωγή από την Κίνα, η οποία φθάνει περίπου το ήμισυ του χάλυβα στον κόσμο, αυξήθηκε σε 74,0 εκατ. τόνους, ενισχυμένη κατά 4,5% από τον Μάρτιο του 2017, μετά την άρση των χειμερινών περιορισμών για την καταπολέμηση του νέφους στα μέσα Μαρτίου.
"Η ανάκαμψη της χαλυβουργικής ζήτησης μετά την κινεζική Πρωτοχρονιά ήταν βραδύτερη από την αναμενόμενη, αλλά ... βλέπουμε την υγιή πορεία της ζήτησης και τη μείωση των αποθεμάτων χάλυβα", δήλωσε ο Greg Lilleyman, Διευθύνων Σύμβουλος της Fortescue Metals Group.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του WorldStreel η Ινδία, η οποία φέτος υπερέβη την Ιαπωνία και έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χάλυβα στον κόσμο, αύξησε την παραγωγή κατά 5,3% το Μάρτιο, ενώ η Ιαπωνία κατά 2,2%.
Στις ΗΠΑ, η παραγωγή χάλυβα αυξήθηκε κατά 5,3% σε 7,3 εκατομμύρια τόνους, καθώς οι εισαγωγές υποχώρησαν αφού ο πρόεδρος Donald επέβαλε τον περασμένο μήνα δασμούς, με σκοπό να αποθαρρύνει την Κίνα να εξάγει το πλεόνασμα μετάλλων στις παγκόσμιες αγορές.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η WorldStreel αύξησε τις προβλέψεις της για παγκόσμια αύξηση της ζήτησης χάλυβα για το 2018 σε 1,8% από 1,6% προηγουμένως, αναφέροντας ευνοϊκή οικονομική δυναμική, αν και αναμένει ότι η κινεζική ζήτηση θα παραμείνει επίπεδη φέτος.
Αυτό συμβαίνει καθώς η οικονομική ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο επιβραδύνεται και η κυβέρνηση συνεχίζει να κατευθύνει τη χώρα μακριά από τις επενδύσεις που οδήγησαν σε αύξηση της κατανάλωσης.
Η Worldsteel αντιπροσωπεύει περισσότερους από 160 κατασκευαστές χάλυβα που καλύπτουν το 85% της παγκόσμιας παραγωγής.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης