Τελευταία Νέα
Commodities

Σε λειτουργία το 2019 το νέο χυτήριο αλουμινίου του Ιράν

Σε λειτουργία το 2019 το νέο χυτήριο αλουμινίου του Ιράν
Η νέα  μονάδα South Aluminium Corp (Salvo), αναμένεται να παράγει 300.000 τόνους ετησίως στην πρώτη φάση
Το Ιράν πρόκειται να ξεκινήσει ένα νέο χυτήριο αλουμινίου στις αρχές του επόμενου έτους, το οποίο θα ενισχύσει την παραγωγή της χώρας κατά 70%, καθιστώντας την αυτάρκη και αξιοποιώντας τα πλούσια αποθέματα φυσικού αερίου.
Η νέα  μονάδα South Aluminium Corp (Salvo), αναμένεται να παράγει 300.000 τόνους ετησίως στην πρώτη φάση, δήλωσε στο συνέδριο της CRU Aluminium στο Λονδίνο την Τρίτη ο Media Barbadian, αναπληρωτής υπουργός βιομηχανίας, εξόρυξης και εμπορίου.
Ο Barbadian είναι επίσης πρόεδρος της IMIDRO, της κρατικής ιρανικής οργάνωσης  βιομηχανιών μεταλλείων, η οποία κατέχει το 49% του Salco. Το υπόλοιπο 51% ανήκει στην εταιρεία επενδύσεων Ghadir του Ιράν.
Ενώ το Ιράν παράγει σήμερα λίγο πάνω από 400.000 τόνους αλουμινίου σε δύο εργοστάσια, η κατανάλωση κυμαίνεται από 600.000 έως 700.000 τόνους, δήλωσε ο Amir Mirchi, διευθύνων σύμβουλος της καναδικής συμβουλευτικής Auryce, η οποία συμβουλεύει το Salco.
Το Salco χτίζεται στην ειδική οικονομική ζώνη Lamerd στα νότια της χώρας κοντά στον Περσικό Κόλπο, όπου κατασκευάζεται επίσης λιμάνι, πρόσθεσε.
Η εγκατάσταση Salco ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατασκευάζεται  από  την China Nonferrous Metal Industry’s Foreign Engineering & Construction Co., ή την NFC.
Το μεταλλουργείο Salco αρχικά θα κατσκευαζόταν από  κοινοπραξία με την Alcan του Καναδά, που τώρα ανήκει στο Rio Tinto, η οποία εγκατέλειψε τη χώρα μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Mirchi, πρώην εκτελεστικό μέλος της Rio.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης