Commodities

Goldman: Να γιατί οι τιμές του αλουμινίου θα ξανανέβουν στα 2300 - 2500 δολ/τόνο

Goldman: Να γιατί οι τιμές του αλουμινίου θα ξανανέβουν στα 2300 - 2500 δολ/τόνο
Επίσης, παρά την εξομάλυνση των προσδοκιών για την πορεία της Rusal, η Alunorte που έχει το 5% της παγκόσμιας προσφοράς δουλεύει στο 50% της παραγωγικής της δυναμικότητας
Δεν αλλάζουν τα δεδομένα του αλουμινίου σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Goldman μετά την πτώση 7% του μετάλλου στο LME.
Το μέγεθος της Rusal που κατέχει το 6% της παγκόσμιας προσφοράς δείχνει ότι το πρόβλημα δεν θα διορθωθεί εύκολα καθώς στην παρούσα φάση η αγορά δείχνει ότι η παραγωγή της Rusal θα έχει μηδενικές ζημιές από τις κυρώσεις.
Δηλαδή η πτώση της τιμής αποτίμησε ότι η αγορά θα εξομαλυνθεί πολύ γρήγορα ενώ κάτι τέτοιο δεν Θα συμβεί με αποτέλεσμα ο στόχος να παραμένει για την τιμή του μετάλλου στα 2.500 δολ. ανά τόνο σε τρεις μήνες και στα 2.300 δολάρια σε έξι μήνες.
Επίσης, παρά την εξομάλυνση των προσδοκιών για την πορεία της Rusal, η Alunorte που έχει το 5% της παγκόσμιας προσφοράς δουλεύει στο 50% της παραγωγικής της δυναμικότητας με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειμα αλουμινας που θα πιέσει εκ νέου ανοδικά τις τιμές του αλουμινίου.
Το βασικό σενάριο για την Goldman είναι ότι η Αlunorte θα συνεχίσει να λειτουργεί με μειωμένη δυναμικότητα μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2018.
Ακόμα και το άνοιγμα στις κινέζικες εξαγωγές δεν θα καλύψει το δημιουργηθέν έλλειμμα γιατί η Κίνα έχει έλλειψη αλουμίνα και η ποιότητα των προϊόντων της είναι χαμηλότερη.
Ο στόχος σε δωδεκάμηνη βάση για την τιμή LME αλουμνίου παραμένει στα 2000 δολάρια ανά τόνο.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης