Τελευταία Νέα
Commodities

Goldman Sachs: Πέντε παράγοντες που θα καθορίσουν τη ζήτηση για τα μέταλλα στην Κίνα το 2017

Goldman Sachs: Πέντε παράγοντες που θα καθορίσουν τη ζήτηση για τα μέταλλα στην Κίνα το 2017
Η διεύρυνση του ράλι και το 2017 θα εξαρτηθεί από τους σημαντικούς παράγοντες που αφορούν τη ζήτηση στην αγορά κατοικίας, τη ρευστότητα, τις υποδομές, την προσφορά και το ύψος των αποθεμάτων
Πέντε είναι οι καταλύτες που θα καθορίσουν τη ζήτηση για τα μέταλλα στην Κίνα το 2017, σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs.
Η διεύρυνση του ράλι του 2016 στα βασικά μέταλλα και στο ξηρό φορτίο (bulk commodities) και το 2017 θα εξαρτηθεί από τους σημαντικούς παράγοντες που αφορούν τη ζήτηση στην αγορά κατοικίας, τη ρευστότητα, τις υποδομές, την προσφορά και το ύψος των αποθεμάτων, σύμφωνα την αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Αγορά κατοικίας

Παρά τους περιορισμούς για την ταχεία ανατίμηση στα μεγάλα αστικά κέντρα (tier 1 και tier 2 cities), οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων και σε νέα projects παραμένει ανθεκτική.
Οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 6% τον Νοέμβριο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, ενώ τα νέα projects κατά 5%.



Ρευστότητα

Τα πραγματικά επιτόκια - δηλαδή τα επιτόκια που είναι προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό - παραμένουν σε μέτρια επίπεδα μέσα σε ένα χαλαρό χρηματοοικονομικό περιβάλλον, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
«Ενδεχόμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε ενίσχυση των επενδύσεων στην αγορά ακινήτων και της ζήτησης για μέταλλα», υπογραμμίζουν οι αναλυτές της Goldman.



Υποδομές

Η Κινεζική κυβέρνηση πιθανότατα θα διατηρήσει τις δαπάνες για τις υποδομές και το 2017, καθώς οι αρχές της Κίνας παραμένουν αποφασισμένες να διατηρήσουν τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ, σημειώνει στην ανάλυσή του ο επενδυτικός οίκος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον Μάιο του 2017, η Κίνα έχει σχεδιάσει επενδύσεις ύψουτς 720 δισ. δολ. σε projects που αφορούν τις μεταφορές.



Προσφορά

Η κυβέρνηση της Κίνας καταβάλει προσπάθειες να περιορίσει την πλεονάζουσα προσφορά σε πολλούς τομείς, κίνηση η οποία θα οδηγήσει σε έλλειμμα το 2017.
Η προσφορά έχει συρρικνωθεί σε μια σειρά από μέταλλα όπως ο άνθρακας και το σιδηρομετάλλευμα.



Αποθέματα

Ως αποτέλεσμα, η Κίνα πρέπει να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση των αποθεμάτων της, την ώρα που οι επενδύσεις στην εξόρυξη παραμένουν αδύναμες.
«Ως εκ τούτου, εάν η αύξηση της ζήτησης αποδειχθεί ισχυρή σε συνδυασμό με στασιμότητα της παραγωγικής ικανότητας, οι τιμές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», εξηγεί η Goldman Sachs.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης