Commodities

Σε υψηλό 9 μηνών οι εξαγωγές αλουμινίου της Κίνας τον Μάρτιο

Σε υψηλό 9 μηνών οι εξαγωγές αλουμινίου της Κίνας τον Μάρτιο
Περιορισμένες οι επιπτώσεις της επιβολής  δασμών από τις ΗΠΑ
Οι εξαγωγές αλουμινίου της Κίνας έφτασαν σε υψηλό  σε εννέα μηνών το Μάρτιο, καθώς οι ισχυρές διεθνείς τιμές οδήγησαν τον μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο να πραγματοποιήσει περισσότερες πωλήσεις στο εξωτερικό.
Ο αντίκτυπος των δασμών εισαγωγής των ΗΠΑ περιορίστηκε καθώς τέθηκε σε ισχύ από τις 23 Μαρτίου, σύμφωνα με τους traders και τους αναλυτές, ενώ οι εξαγωγές της Κίνας θα μπορούσαν να αυξηθούν περαιτέρω τους ερχόμενους μήνες καθώς οι κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας Rusal αυξάνουν τις διεθνείς εμπορικές ροές.
Οι εξαγωγές προϊόντων αλουμινίου και αλουμινίου αυξήθηκαν 10,2% σε σχέση με πέρυσι σε 452.000 τόνους τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε την Παρασκευή 13/4/2018 η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούνιο .
Ωστόσο, οι εξαγωγές χάλυβα μειώθηκαν 25,3% τον περασμένο μήνα σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 5,65 εκατ. τόνους, καθώς η Κίνα περιόρισε την παραγωγή για να αντιμετωπίσει το νέφος, προκαλώντας άνοδος στις τοπικές τιμές.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν δασμό 10% στις εισαγωγές αλουμινίου από τις 23 Μαρτίου και δασμό 25%στις εισαγωγές χάλυβα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Trump  επέβαλλε τους δασμούς προκειμένου  να προστατευθούν οι κατασκευαστές μετάλλων από τις φτηνές εισαγωγές.
Οι εξαγωγές αλουμινίου τον Μάρτιο ήταν κατά 22,2% υψηλότερες από τις 370.000 τόνους τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία. Οι εξαγωγές χάλυβα αυξήθηκαν κατά 16,6% από 4,85 εκατ. τόνους τον Φεβρουάριο.

Reuters Graphic



Reuters Graphic
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης