Commodities

Η εξόντωση Ντεριπάσκα και η απογείωση πάνω από τα 2350 δολάρια των συμβολαίων του αλουμινίου

Η εξόντωση Ντεριπάσκα και η απογείωση πάνω από τα 2350 δολάρια των συμβολαίων του αλουμινίου
Σκληρό πόκερ στην παγκόσμια αγορά αλουμινίου
(upd)Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του αλουμινίου στα 2268 δολ/τόνο με αύξηση της spot τιμής κατά 3% σήμερα 11/4/2017 σύμφωνα με το Bloomberg.
Παράλληλα τα προθεσμιακά συμβόλαια στο London Metal Exchange διαπραγματεύονται ακόμα υψηλότερα με χαρακτηριστικές τιμές 2269 υψηλό και 2257 χαμηλό για τα συμβόλαια 18ης Απριλίου του 2018.
Την ίδια ώρα τα συμβόλαια Φεβρουαρίου του 2019 διαπραγματεύονται ακόμα υψηλότερα στα 2370 δολάρια  υψηλό και 2349 δολάρια χαμηλό για τον Φεβρουάριο του 2019.

Οι εκκαθαρίσεις Trump

Η υπόθεση της ανόδου του αλουμινίου έχει να κάνει με την απόφαση Τραμπ να αποδομήσει τον Ρώσο ολιγάρχη Όλεγκ Ντεριπάσκα, ο οποίος όπως καταγράφει το Bloomberg είχε στενές σχέσεις με τον Μάναφορτ, τέως σύμβουλο του αμερικανού προέδρου.
Από κοινού είχαν πραγματοποιήσει επένδυση ύψους 18,9 εκατ δολ στην Oυκρανία, για την οποία ο Ρώσος ολιγάρχης προσέφυγε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης επικαλούμενος απάτη από την πλευρά του Μάναφορτ.
Ο Ντεριπάσκα επιχείρησε με μεγάλη επιμονή να αποκτήσει πρόσβαση στις ΗΠΑ βοηθώντας ακόμα να εντοπιστεί ο Ρ.Λέβισον, πράκτορας που είχε εξαφανιστεί στο Ιράν το 2009, προκαλώντας την αντίδραση του FBI κατά του State Department για την έλευσή του σε αμερικανικό έδαφος.
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει μιλήσει για δολοφονίες ανά τριήμερο στην Ρωσία κατά την φάση που ο Ντεριπάσκα έχτιζε την αυτοκρατορία του, ενώ ο ίδιος ο Ντεριπάσκα έχει παραδεχθεί σε δικαστήριο ότι έδωσε 254 εκατ δολάρια για μεταφορά μαύρου χρήματος.
Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν του εδόθη η βίζα για τις ΗΠΑ.
Το ερώτημα είναι γιατί ο Τrump θέλει να διώξει στην παρούσα φάση τον συμβουλό του Robert Mueller ο οποίος και ερευνά τις κινήσεις Manafort και σε σχέση με τον Ντεριπάσκα.
Για τον τελευταίο πάντως όπως ανέφερε ο G.Voloshin της Aperio Intelligence, με έδρα στο Παρίσι που ασχολείται με το οικονομικό έγκλημα, ο στόχος είναι να εξοντωθεί και δοθεί μήνυμα και στους υπόλοιπους ολιγάρχες.
Είναι προφανές ότι ο κολοσσός Rusal έχει βρεθεί εκτός της ζώνης του δολάρίου.

Ta συμβόλαια αλουμινίου με βάση το London Metal Exchange την 10/4/2018



www.worldenergynews.gr







Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης