Τελευταία Νέα
Commodities

H Rusal στα χνάρια του Ιράν - Περνά στην αντεπίθεση και στρέφεται στο ευρώ

tags :
H Rusal στα χνάρια του Ιράν - Περνά στην αντεπίθεση και στρέφεται στο ευρώ
Η ρωσική εταιρεία προχωρεί στην υλοποίηση σχεδίου έκτακτης ανάγκης και ακολουθεί την τακτική του Ιράν
Ο ρωσικός γίγαντας αλουμινίου Rusal έχει ενεργοποιήσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ζητώντας από τους πελάτες της να πληρώσουν σε ευρώ αντί για δολάρια σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.
Το σχέδιο ακολουθεί το παράδειγμα του Ιράν, το οποίο πριν από μερικά χρόνια επέλεξε να χρησιμοποιήσει το χρυσό, το πετρέλαιο και το γιεν Ιαπωνίας για να πληρώσει για τα αγαθά που κανονικά θα είχαν τιμές σε δολάρια.
"H Rusal ξεκίνησε ένα αμυντικό σχέδιο όπως το Ιράν", ανέφερε ανώτατο στέλεχος σε έναν από τους μετόχους της Rusal, αρνούμενος να ονομάσει τις τράπεζες που θα υλοποιούν  τις συναλλαγές.
Την περασμένη εβδομάδα, το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις σε επτά ρώσους ολιγάρχες και 12 εταιρείες που κατέχουν ή ελέγχουν, λέγοντας ότι επωφελούνται από το  ρωσικό κράτος που ασχολείται με «κακοήθεις δραστηριότητες» σε όλο τον κόσμο.
Οι κυρώσεις περιελάμβαναν τον Oleg Deripaska και την εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ εταιρεία Rusal, η οποία σύμφωνα με τους  αναλυτές αντιπροσωπεύει το 14% των προμηθειών αλουμινίου εκτός του κορυφαίου παραγωγού της Κίνας.
Οι κυρώσεις απαγορεύουν ρητά στις επιχειρήσεις των Η.Π.Α. να κάνουν επιχειρηματικές συναλλαγές με τα άτομα και τις εταιρείες που βρίσκονται στη λίστα, καθιστώντας δύσκολη την επιχειρηματική τους δραστηριότητα σε δολάρια.
"Υπάρχουν πολλές τράπεζες στην Ευρώπη που μπορούν να διευθετήσουν την πληρωμή σε ευρώ. Μερικοί από τους πελάτες της Rusal έχουν αρχίσει να αλλάζουν τις πληρωμές τους, αλλά χρειάζεται χρόνος ", δήλωσε η πηγή του Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης