Τελευταία Νέα
Commodities

H Rio Tinto επανεξετάζει τις σχέσεις της με την Rusal μετά τις κυρώσεις

tags :
H Rio Tinto επανεξετάζει τις σχέσεις της με την Rusal μετά τις κυρώσεις
Η Rusal κατέχει το 20% της Queensland Alumina Ltd της Rio, μιας επιχείρησης με ετήσια παραγωγική ικανότητα 3,95 εκατομμυρίων τόνων αλουμίνας
Η Rio Tinto Plc επανεξετάζει τις σχέσεις της με την ρωσική εταιρεία παραγωγής  αλουμινίου United Co Rusal προκείμενου να συμμορφωθεί με τις κυρώσεις των ΗΠΑ, δήλωσε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας την Τρίτη 10/4/2018 , αλλά πρόσθεσε ότι ήταν πολύ νωρίς για να συζητήσει το μέλλον της αυστραλιανής κοινής επιχείρησης με τη Rusal.
«Αναθεωρούμε λεπτομερώς όλες τις εμπορικές μας σχέσεις με την Rusal και προφανώς θα κάνουμε ό, τι πρέπει για να διασφαλίσουμε τη συμμόρφωσή μας με τις ισχύουσες κυρώσεις», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Alf Barrios, διευθύνων σύμβουλος της Rio Tinto Aluminium σύμφωνα με το Reuters.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν σημαντικές κυρώσεις την Παρασκευή εναντίον ρωσικών οντοτήτων και ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του γίγαντα  αλουμινίου Rusal, σε μία από τις πιο επιθετικές κινήσεις της Ουάσιγκτον προκειμένου να τιμωρήσει τη Μόσχα για την υποτιθέμενη εμπλοκή της στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.
Η Rusal κατέχει το 20% της Queensland Alumina Ltd της Rio, μιας επιχείρησης με ετήσια παραγωγική ικανότητα 3,95 εκατομμυρίων τόνων αλουμίνας. Η Rio  κατέχει το υπόλοιπο 80%.
Ο Barrios  δήλωσε ότι η  Rio έχει λάβει κλήσεις από πελάτες που επιθυμούν να εξασφαλίσουν ασφαλή προμήθεια αλουμινίου στο μέλλον. Η Rio  θα συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί τους για να τους υποστηρίξει, σημείωσε. Η Rusal παρήγαγε περίπου το 7% του αλουμινίου στον κόσμο το 2017.
Η Rio, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές αλουμινίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους  των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Rusal καθώς οι κυρώσεις περαιτέρω ανακατανέμουν το παγκόσμιο εμπόριο μετάλλων και αυξάνουν το κόστος για τους αμερικανούς καταναλωτές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης