Commodities

Βενεζουέλα: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάρτιο

Βενεζουέλα: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάρτιο
Η κρατική εταιρεία PDVSA και οι κοινοπραξίες της  απέστειλαν τον Μάρτιο έστειλαν 27 cargo αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες
Οι πωλήσεις αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν στα 454.775 βαρέλια την ημέρα (bpd), 20% περισσότερο από ό, τι το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters Trade Flows.
Οι εξαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πληγεί από την πτώση της παραγωγής πετρελαίου και τις οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν πέρυσι από την κυβέρνηση του Προέδρου Donald Trump στη χώρα και στις κρατικές του εταιρείες.
Οι όγκοι του Μαρτίου σημείωσαν μείωση 30% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, αλλά ήταν υψηλότερες από το σύνολο του Φεβρουαρίου, καθώς οι εισαγωγές της νάφθας που χρησιμοποιεί η Βενεζουέλα για να μετατρέψει το εξαιρετικά βαρύ πετρέλαιο σε εξαγώγιμο προϊόν έχουν ανακάμψει τους τελευταίους μήνες.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας μειώθηκε σε 1,586 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) το Φεβρουάριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1950, σύμφωνα με στοιχεία του  ΟΠΕΚ.
Η κρατική εταιρεία PDVSA και οι κοινοπραξίες της  απέστειλαν τον Μάρτιο έστειλαν 27 cargo αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.
Ο μεγαλύτερος αποδέκτης του αργού της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο μήνα ήταν η αμερικανική μονάδα Citrus Petroleum της PDVSA, ακολουθούμενη από την Valero Energy και την Chevron Corp.
Η αμερικανική εταιρεία διύλισης PBF Energy Inc, η οποία πέρυσι διέκοψε τη σύμβαση εφοδιασμού με την PDVSA, καθώς οι κυρώσεις την εμπόδιζαν να πάρει τις πιστωτικές επιστολές για να ολοκληρώσει τις αγορές, αγόρασε φορτίο 638.000 βαρελιών από βενζουλιάνικο αργό από την εμπορική εταιρία Vitol.
Η Βενεζουέλα έστειλε πέρυσι κατά μέσο όρο 593.047 bpd αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, έναντι 718.363 bpd το 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης