Τελευταία Νέα
Commodities

Ιαπωνία: Προβλέψεις για αύξηση στην παραγωγή χάλυβα το β’ τρίμηνο του 2018

Ιαπωνία: Προβλέψεις για αύξηση στην παραγωγή χάλυβα το β’ τρίμηνο του 2018
Άγνωστες προς το παρόν οι επιπτώσεις των νέων δασμών ΗΠΑ στις παγκόσμιες αγορές λέει το υπουργείο βιομηχανίας
Το υπουργείο βιομηχανίας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την Παρασκευή 6/5/2018 ότι η πρόβλεψή του για την παραγωγή χάλυβα για το δεύτερο τρίμηνο δεν αντικατοπτρίζει τις πιθανές επιπτώσεις των νέων δασμών που επέβαλλαν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές καθώς δεν είναι σαφές πώς θα επηρεασθούν οι παγκόσμιες ροές του μετάλλου.
Το υπουργείο αναμένει ότι η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα της Ιαπωνίας τον Απρίλιο-Ιούνιο θα αυξηθεί κατά 0,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
"Δεν γνωρίζουμε πώς οι νέοι δασμοί  θα επηρεάσουν τις παγκόσμιες αγορές χάλυβα, καθώς δεν είναι σαφές πόσα προϊόντα θα αποκλειστούν", δήλωσε ο Yasuji Komiyama, διευθυντής του τμήματος μεταλλουργικών βιομηχανιών του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Trump, προχώρησε τον προηγούμενο μήνα στην επιβολή δασμών εισαγωγής χάλυβα και αλουμινίου, αλλά εξαίρεσε προσωρινά έξι εμπορικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, το Μεξικό και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εξαιρέσεις περιλάμβαναν τους περισσότερους συμμάχους των ΗΠΑ, αλλά όχι την Ιαπωνία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης