Commodities

Κίνα: Τα αποθέματα αλουμινίου υποχώρησαν για πρώτη φορά από τον Ιούνιο

Κίνα: Τα αποθέματα αλουμινίου υποχώρησαν για πρώτη φορά από τον Ιούνιο
Τα αποθέματα αλουμινίου στο Shanghai Futures Exchange (SHFE) μειώθηκαν για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο των εννέα μηνών, δίνοντας στην αγορά αμυδρές ελπίδες για τον περιορισμό των αποθεμάτων μετάλλων που έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ  στην Κίνα, τον μεγαλύτερο παραγωγό και καταναλωτή αλουμινίου παγκοσμίως.
Σύμφωνα με το Reuters τα παραδοτέα αποθέματα αλουμινίου που ταξινομήθηκαν με το ShFE μειώθηκαν κατά 154 τόνους στις 30 Μαρτίου σε 970,233 τόνους την Τετάρτη 4/4/2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν δύο ημέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο, λόγω των επερχόμενων διακοπών της ημέρας Tombsweeping στην Κίνα.
"Θα εκπλαγούσαμε αν υπάρχει μεγάλη πτώση στο αποθεματικό", δήλωσε ένας trader αλουμινίου. "Ο  Απρίλιος και ο Μάιος είναι η εποχή αιχμής, οπότε αν υπάρχει μια εποχή του χρόνου, που αυτό το πλεόνασμα θα πρέπει να καταναλωθεί, είναι τώρα.
"Εάν δεν αρχίσει να πέφτει, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τα χυτήρια", τα οποία περιμένουν να ανακάμψουν οι τιμές του αλουμινίου πριν αυξηθεί η παραγωγή, συμπλήρωσε.
Η παρατεταμένη δημιουργία αποθέματος έχει σταθμίσει τις τιμές αργιλίου της Σαγκάης τους τελευταίους μήνες. Το πιο εμπορεύσιμο αλουμίνιο ShFE έκλεισε 0,3% στα 14.010 γιουάν (2.223,07 δολάρια) ανά τόνο νωρίτερα την Τετάρτη, αφού τον Ιανουάριο-Μάρτιο σημειώθηκε η μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση από το 2010.
Οι τελευταίες απογραφές αλουμινίου στις αποθήκες ShFE - στη Σαγκάη, Γκουανγκντόνγκ, Τιαντζού, Ζεντζιάνγκ, Σαντόνγκ, Τιαντζίν, Χενάν και Τσονγκκίνγκ - την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουνίου 2017, μειώθηκαν κατά 1.000 τόνους σε 432.241 τόνους.
Έκτοτε, το επίπεδο των αποθεμάτων υπερδιπλασιάστηκε και αυξήθηκε για περίπου 40 εβδομάδες πέρα από το προηγούμενο υψηλό των 504.974 τόνων τον Μάρτιο του 2013.
 Το ShFE αλουμινίου άγγιξε τα 17.775 γιουάν τον τόνο τον Σεπτέμβριο, υψηλό έξι ετών δίνοντας, κίνητρα στα χυτήρια να αποθηκεύσουν περισσότερο μέταλλο. Η προσφορά συνέχισε να πλημμυρίζει την αγορά  ακόμη και κατά τη χειμερινή περίοδο θέρμανσης της Κίνας, όταν η παραγωγή αλουμινίου σε 28 πόλεις της Βόρειας Κίνας υποτίθεται ότι θα μειωνόταν κατά 30%.
Τα αποθέματα αργιλίου <0 # SMM-ALINV> που δημοσιεύτηκαν από τον SMM, ενημερώνονται δύο φορές την εβδομάδα και θεωρούνται ευρύτερος δείκτης των κινεζικών αποθεμάτων από τα στοιχεία του ShFE, έδειξαν ανάληψη 12.000 τόνων από τις 29 Μαρτίου έως 2.31 εκατομμύρια τόνους την Τετάρτη.
Η βουτιά των  αποθεμάτων  SMM, από  τα υψηλά επίπεδα, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης