Commodities

Βρετανία: H κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα για κατασκευή νέου ανθρακωρυχείου

Βρετανία: H κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα για κατασκευή νέου ανθρακωρυχείου
Άρνηση από το βρετανικό υπουργείο Κοινοτήτων στο άνοιγμα νέου ανθρακωρυχείου, στην περιοχή Νορθάμπερλαντ   
Στην άρνηση των σχεδίων για κατασκευή νέου ανθρακωρυχείου στην περιοχή Νορθάμπερλαντ, προχώρησε το υπουργείο Κοινοτήτων της Μεγάλης Βρετανίας, επικαλούμενο τις δυσμενείς συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη απόρριψη που βασίζεται στις ανησυχίες σχετικά με την κλιματική αλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη στιγμή που η χώρα έχει ήδη δεσμευθεί να καταργήσει τη χρήση άνθρακα στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, έως το 2025.
Σε περίπτωση που εγκρινόταν, το έργο θα ολοκληρωνόταν πριν από το 2025 και θα απασχολούσε περίπου 100 άτομα.
Ωστόσο, το ορυχείο θα βρισκόταν κοντά στον κόλπο Ντράριτζ και θα προκαλούσε σοβαρές ζημιές στο οικοσύστημα και το τοπίο, πέρα από τη συμβολή στην κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την εφημερίδα
Η προσπάθεια της Βρετανίας να μειώσει δραστικά τον άνθρακα ως καύσιμο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και να ωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποδίδει καρπούς, με το 2017 να αποτελεί το πιο «πράσινο» έτος για το νησί.
Η παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας έσπασε 13 ρεκόρ φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης ημέρας με μηδενική κατανάλωση άνθρακα, στις 21 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε η National Grid Plc και η WWF.
Επίσης, στις 28-29 Οκτωβρίου καταγράφηκε η μεγαλύτερη περίοδος χωρίς παραγωγή άνθρακα, ήτοι 40 ώρες και 35 λεπτά.
«Πλέον έχουμε σημαντικό όγκο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο σύστημα, το οποίο αποτελεί μια συναρπαστική πρόκληση για εμάς, διότι εξασφαλίζουμε με ακρίβεια δευτερολέπτου την ανταπόκριση στη ζήτηση», δήλωσε σχετικά ο Duncan Burt, διευθυντής του διαχειριστή του συστήματος στη National Grid.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης