Commodities

Μπαχρέιν: Ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου απ' το 1932

Μπαχρέιν: Ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου απ' το 1932
Σε ο,τι αφορά το νέο κοίτασμα, την αξιολόγηση του έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία συμβούλων DeGolyer & MacNaughton Corp
Το Μπαχρέιν, η μικρότερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του Περσικού Κόλπου, ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου απ' την εποχή που ξεκίνησε να παράγει αργό το 1932, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.
Όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ειδήσεων του Μπαχρέιν,πρόκειται για κοίτασμα σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε ανοικτά της δυτικής ακτής του νησιού και με το οποίο τα σημερινά αποθέματα της χώρας φαντάζουν πολύ μικρά,  χωρίς όμως να δίνονται συγκεκριμένα στοιχεία.
Η χώρα σήμερα αντλεί περίπου 45.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως απ' το κοίτασμα που εκμεταλλεύεται ενώ έχει έσοδα και από ένα κοινό κοίτασμα με τη Σ. Αραβία το οποίο παράγει περίπου 300.000 βαρέλια ημερησίως.
Το Μπαχρέιν ανακάλυψε το θαλάσσιο κοίτασμα Khaleej Al Bahrain Basin καθώς αναζητά τρόπους να διευρύνει τη δυνατότητα παραγωγής στο κοίτασμα που ελέγχει κατά 100% στα 100.000 βαρέλια ημερησίως ως το τέλος της δεκαετίας.
Πάντως το Βασίλειο δεσμεύεται με την παγκόσμια συμφωνία μεταξύ των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών για περιορισμό της παραγωγής ώστε να μειωθούν τα παγκόσμια αποθέματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης