Commodities

Κίνα: Μείωση της παραγωγής χάλυβα κατά 25% από την 1η Απριλίου στην Handan

Κίνα: Μείωση της παραγωγής χάλυβα κατά 25% από την 1η Απριλίου στην Handan
Οι επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τσιμέντου πρέπει να μειώσουν την παραγωγή κατά περίπου 20%
Η πόλη Handan της Κίνας έχει δώσει εντολή στα εργοστάσια χάλυβα να μειώσουν την παραγωγή τους κατά περίπου 25% ως μέρος νέων μέτρων για την καταπολέμηση της ρύπανσης από τον Απρίλιο έως τα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση την Παρασκευή 30/3/2018.
Η πόλη, στην επαρχία Hebei της Κίνας που περιβάλλει το Πεκίνο, έχει επιβάλλει στη βιομηχανία οπτανθρακοποίησης να μειώσει την παραγωγή κατά 25% την περίοδο αυτή, ενώ οι επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τσιμέντου πρέπει να μειώσουν την παραγωγή κατά περίπου 20%, σύμφωνα με την κυβερνητική ιστοσελίδα  Hebei.
Οι τομείς της κεραμικής και του γυαλιού θα  μειώσουν την παραγωγή κατά περίπου 15%.
Η Handan θα ενισχύσει επίσης την εποπτεία των εκπομπών από βαρέα οχήματα, ανέφερε η ανακοίνωση.
Οι τιμές  χάλυβα στη Σαγκάη την Παρασκευή έφθασαν κατά 4,4% υψηλότερα στα 3.391 γιουάν (541,01 δολ.) ανά τόνο μετά την ανακοίνωση του Handan, ενώ η χαλυβουργία άνθρακα και οπτάνθρακα κατέγραψαν 5,8% και 3,4% αντίστοιχα στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Dalian.
Η Handan έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα χάλυβα περίπου 113 εκατομμυρίων τόνων, σύμφωνα με την Wood Mackenzie..
Η ανακοίνωση των νέων μέτρων έρχεται λίγο μετά το τέλος της χειμερινής περιόδου θέρμανσης της βόρειας Κίνας στις 15 Μαρτίου και πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της χειμερινής περιόδου θέρμανσης 2018/19 στις 15 Νοεμβρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης