Commodities

Χιλή: Αύξηση στην παραγωγή χαλκού της Codelco - Εξαπλασιάσθηκαν τα κέρδη το 2017

Χιλή: Αύξηση στην παραγωγή χαλκού της Codelco - Εξαπλασιάσθηκαν τα κέρδη το 2017
Η κορυφαία εταιρεία παραγωγής χαλκού στον κόσμο σημείωσε κέρδη προ φόρων ύψους 2.885 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Η Codelco της Χιλής ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι παρήγαγε 1.734 εκατομμύρια τόνους χαλκού το 2017, τη δεύτερη υψηλότερη παραγωγή της, παρά τη χαμηλή ποιότητα των μετάλλων στα γηρασμένα ορυχεία της.
Η κορυφαία εταιρεία παραγωγής χαλκού στον κόσμο σημείωσε κέρδη προ φόρων ύψους 2.885 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή έξι φορές υψηλότερα από τα κέρδη του το 2016, ακόμα και αν το κόστος παραγωγής αυξήθηκε κατά 7.8% στα 1.359 δολάρια ανά λίβρα χαλκού.
Ο CEO της Codelco, Nelson Pizarro, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters, ότι η απότομη αύξηση των τιμών του χαλκού το 2017 εξασφάλισε ένα υγιές κέρδος, παρά  το γεγονός ότι η αύξηση της παραγωγής ήταν 1,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Η εταιρεία κρατικοποιήθηκε στη δεκαετία του 1970 και αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για την οικονομία της Χιλής.
"Η Codelco ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό τις δεσμεύσεις της  έναντι του κράτους", δήλωσε ο Pizarro.
Ο CEO της Codelco αναμένει ότι οι τιμές χαλκού θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες από $ 3 ανά λίβρα για το 2018, παρόλο που ένα παγκόσμιο έλλειμμα εφοδιασμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών το 2019.
Η Codelco σχεδιάζει να παράγει λίγο περισσότερο από 1,7 εκατομμύρια τόνους χαλκού το 2018, δήλωσε ο Pizarro, αντισταθμίζοντας τις μειωμένες ποιότητες μετάλλων με μια επένδυση  ύψους 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό να δημιουργηθούν νέα έργα και να ανανεωθούν τα παλαιότερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης