Τελευταία Νέα
Commodities

BNP Paribas: Στα 69 δολ. ανεβάζει τη μέση τιμή για το Brent και στα 65 δολ. για το αργό

BNP Paribas: Στα 69 δολ. ανεβάζει τη μέση τιμή για το Brent και στα 65 δολ. για το αργό
Η BNP Paribas αναθεωρεί επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για την τιμή του «μαύρου χρυσού» το 2018
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων για την τιμή του πετρελαίου κατά το τρέχον έτος, προχώρησαν οι αναλυτές της BNP Paribas, καθώς παρατηρείται ενίσχυση της παγκόσμιας ζήτησης, ενώ, ταυτόχρονα, ο Ο.Π.Ε.Κ. διατηρεί τη συμφωνία για περικοπή της παραγωγής.
Παράλληλα, η παραγωγή-ρεκόρ σχιστολιθικού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν αναμένεται να συνεχιστεί στα τρέχοντα επίπεδα.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας κάνουν λόγο για μέση τιμή ύψους 65 δολαρίων ανά βαρέλι το 2018, σε ό,τι αφορά το αργό πετρέλαιο, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 60 δολάρια.
Η αντίστοιχη πρόβλεψη για το Brent αυξήθηκε στα 69, από 65 δολάρια ανά βαρέλι.
Περί τις 19:15, οι τιμές για σχιστολιθικό και Brent διαμορφώνονται στα 64,7 και 69 δολάρια ανά βαρέλι, αντίστοιχα, ενισχυμένες κατά 0,3%.
Παρά το γεγονός ότι εχθές Τρίτη το Brent αγγίξε τα 71 δολάρια ανά βαρέλι, δεν κατάφερε να ενισχυθεί περαιτέρω, καθώς τόσο τα αποθέματα αργού στις Η.Π.Α., όσο και η αμερικανική παραγωγή σχιστολιθικού παρέμειναν αυξημένα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα αποθέματα αργού για την προηγούμενη εβδομάδα ενισχύθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια, στα 429,95 εκατ. βαρέλια συνολικά, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στα 400 χιλ. βαρέλια.
Παράλληλα, η παραγωγή πετρελαίου της χώρας παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ, και συγκεκριμένα στα 10,43 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του 2018 ενδέχεται να έχει ξεπεράσει τα 11 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης