Commodities

Ενισχύονται οι τιμές στο πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ

Ενισχύονται οι τιμές στο πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,45% στα 64,67 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (29/3) το πετρέλαιο, καθώς οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ εμφανίζονται πρόθυμες να επεκτείνουν τη συνεργασία τους ακόμα και μετά το τέλος του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,31% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 68,97 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,45% στα 64,67 δολ. ανά βαρέλι.
Από τις αρχές του 2017, όταν και τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία του ΟΠΕΚ, το Brent έχει καταγράψει άνοδο της τάξεως του +25%, γεγονός που δείχνει ότι οι περιορισμοί στην παραγωγή των χωρών μπορεί να χαλαρώσουν.
Ωστόσο, κατά την τρέχουσα εβδομάδα, πηγές από την πλευρά του Οργανισμού ανέφεραν ότι υπάρχει πρόθεση από όλες τις πλευρές ώστε οι περικοπές να διατηρηθούν για όλο το 2018, ενώ εξετάζεται ακόμα και ενδεχόμενη συνέχεια το 2019.
Παρά την άνοδο του μαύρου χρυσού, τόσο το Brent όσο και το αργό δυσκολεύονται να βρεθούν εντός της ζώνης των 70 και 65 δολ. ανά βαρέλι αντίστοιχα, καθώς τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ παραμένουν αυξημένα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 429,95 εκατ. βαρέλια συνολικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης