Τελευταία Νέα
Commodities

Fed: Η αύξηση των γεωτρήσεων ανέβασε το κόστος παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ

Fed: Η αύξηση των γεωτρήσεων ανέβασε το κόστος παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ
Κατά μέσο όρο, οι εταιρείες δήλωσαν ότι χρειάζονται 52 δολάρια ανά βαρέλι την τιμή του πετρελαίου για να προχωρήσουν με επιτυχία στη διάνοιξη νέων πηγαδιών, 2 δολάρια παραπάνω σε σχέση με το προηγούμενο έτος
Η επιχειρηματική δραστηριότητα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου εξακολούθησε να αυξάνεται το τελευταίο τρίμηνο, οδηγούμενη από τον βελτιωμένο τομέα πετρελαϊκών υπηρεσιών, αλλά  παράλληλα αυξήθηκε και το κόστος παραγωγής, σύμφωνα με  έρευνα της Federal Reserve Bank of Dallas.
Περίπου το 65% των 140 επιχειρήσεων ενέργειας που δραστηριοποιούνται στο Τέξας, στο Νότιο Νέο Μεξικό και στη βόρεια Λουιζιάνα ανέφεραν αυξημένη δραστηριότητα σε σχέση με πριν από ένα χρόνο.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από 30% σε σχεδόν $ 65 το βαρέλι.
Περίπου το 77% των ερωτηθέντων ανέφεραν βελτιωμένες προοπτικές της εταιρείας τους, με πάνω από το 80% των εταιρειών παροχής υπηρεσιών πετρελαίου να  «βλέπουν»  θετική εικόνα για το μέλλον.
Η αύξηση της δραστηριότητας αυξάνει το κόστος, σύμφωνα με τις εταιρείες, με τον δείκτη  της Fed για τους μισθούς και τα οφέλη να ανέρχεται σε 46,5 από 40,6 πέρυσι.
 Ο δείκτης του κόστους των εισροών για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 14% από πέρυσι και πάνω από 50% από το τελευταίο τρίμηνο.
Παρά το υψηλότερο κόστος, ο δείκτης για τις τιμές που λαμβάνονται στις υπηρεσίες πετρελαίου μειώθηκε σε 35,7 από 44 πριν από ένα χρόνο. Λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις ανέφεραν ότι έλαβαν υψηλότερες τιμές και το 10,7% ανέφεραν μείωση.
Κατά μέσο όρο, οι εταιρείες δήλωσαν ότι χρειάζονται 52 δολάρια ανά βαρέλι την τιμή του πετρελαίου για να προχωρήσουν με επιτυχία στη διάνοιξη νέων πηγαδιών, 2 δολάρια παραπάνω σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Στη λεκάνη Permian, οι εταιρείες δήλωσαν ότι χρειάζονται στα 50 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο για τα  νέα πηγάδια, επίσης μέχρι $ 2 παράπανω σε σχέση με πέρυσι.
Τα υψηλότερα κέρδη έρχονται καθώς οι εταιρείες πληρώνουν για τη γη. Την Τετάρτη, η Concho Resources ανακοίνωσε  ότι θα εξαγοράσει την αντίπαλο RSP Permian σε μια συμφωνία αξίας άνω των $ 70.000 ανά στρέμμα.
Περίπου το 20% των επιχειρήσεων ανέφεραν αυξημένη αβεβαιότητα το τελευταίο τρίμηνο, οδηγούμενη  εν μέρει από την απόφαση της κυβέρνησης Trump να επιβάλλει δασμούς τις εισαγωγές χάλυβα.
Ο δείκτης για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες του παραγωγού μειώθηκε σε 42 από 55,7 το προηγούμενο έτος, γεγονός που σηματοδοτεί ότι οι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί να καλύψουν τις προσκλήσεις από τους επενδυτές για να αυξήσουν τις αποδόσεις παρά να επεκτείνουν τις γεωτρήσεις με κάθε κόστος.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης