Commodities

Ρωσία και ΟΠΕΚ σχεδιάζουν 20ετή πετρελαϊκή συμμαχία

Ρωσία και ΟΠΕΚ σχεδιάζουν 20ετή πετρελαϊκή συμμαχία
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Mohammed bin Salman δήλωσε στο Reuters ότι το Ριάντ και η Μόσχα σκέφτονταν να επεκτείνουν τη συμμαχία για τις περικοπές πετρελαίου που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017
Ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία εργάζονται για μια μακροπρόθεσμη συμφωνία συνεργασίας που θα αφορά τους  περιορισμούς στην προσφορά πετρελαίου, η οποία θα μπορούσε να επεκτείνει τον έλεγχο των παγκόσμιων προμηθειών πετρελαίου από μεγάλους εξαγωγείς για πολλά χρόνια.
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Mohammed bin Salman δήλωσε στο Reuters ότι το Ριάντ και η Μόσχα σκέφτονταν να επεκτείνουν τη συμμαχία για τις περικοπές πετρελαίου που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 μετά τη μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου.
"Προσπαθούμε να αλλάξουμε μια ετήσια συμφωνία σε μια συμφωνία 10-20 ετών", δήλωσε ο Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας στο Reuters σε συνέντευξή του στη Νέα Υόρκη.
"Έχουμε συμφωνία για τη μεγάλη εικόνα, αλλά όχι για τις λεπτομέρειες."
Ο κορυφαίος παραγωγός του ΟΠΕΚ Σαουδική Αραβία συνεργάσθηκε με τη Ρωσία και άλλους ανεξάρτητους παραγωγούς όταν οι τιμές του πετρελαίου κατέρρευσαν από τα 100 δολάρια το βαρέλι το 2014 κάτω από τα 30 δολάρια το 2016.
Το αργό έχει ανακάμψει στα $ 70, αλλά η ταχεία αύξηση της παραγωγής από τους παραγωγούς σχιστολιθικών των ΗΠΑ έχει περιορίσει τις τιμές.
Η Ρωσία, που δεν είναι μέλος του ΟΠΕΚ, συνεργάστηκε με τον οργανισμό στο παρελθόν που χρονολογείται από το 1990, αλλά μια συμφωνία 10-20 ετών μεταξύ των δύο θα ήταν χωρίς προηγουμένου.
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας δήλωσε ότι μια διάθεση του 5% της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Aramco θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης