Commodities

Ιράν: Θα αυξήσουμε την παραγωγή πετρελαίου κατά 600 χιλ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2021

Ιράν: Θα αυξήσουμε την παραγωγή πετρελαίου κατά 600 χιλ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2021
Ο ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Bijan Zanganeh, τόνισε ότι η παραγωγή της χώρας θα χρειαστεί να ενισχυθεί
Την πρόθεσή του να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου μέσα στα επόμενα τρία χρόνια εξέδφρασε σήμερα (13/3) το Ιράν, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Bijan Zanganeh.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο Zanganeh, το Ιράν σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή του κατά 600 χιλ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2021, τονίζοντας παράλληλα ότι η αύξηση της παραγωγής θα χρειαστεί «προκειμένου να αποπληρώσουμε τους κινέζους επενδυτές».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «δεν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε τεχνητή έλλειψη στην αγορά», αναφερόμενος στις περικοπές στην παραγωγή των χωρών του ΟΠΕΚ που στοχεύουν στην εξισορρόπηση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.
Τα σχόλια του ιρανού υπουργού Πετρελαίου έρχονται μόλις δύο μέρες μετά τη συνέντευξή του στη Wall Street Journal, μέσω της οποίας ανέφερε ότι ο ΟΠΕΚ θα μπορούσε να άρει τους περιορισμούς στην παραγωγή πετρελαίου το 2019, μία απόφαση που μπορεί να ληφθεί κατά τη συνάντηση του ερχόμενου Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η άρση των περιορισμών θα βοήθησε το πετρέλαιο ώστε να διατηρηθεί στα 60 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που θα αποτρέψει τις ΗΠΑ ώστε να αυξήσουν περαιτέρω την παραγωγή τους.
«Εάν η τιμή αυξηθεί σε περίπου 70 δολάρια θα οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθο στις ΗΠΑ», σχολίασε ο ιρανός υπουργός, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη «θα ασκήσει πιέσεις για την επαναφορά μέρους της δικής της παραγωγής».
Τα σχέδια του Ιράν έρχονται σε αντίθεση με τις βλέψεις της Σαουδικής Αραβίας, η οποία επιθυμεί οι τιμές του πετρελαίου να σκαρφαλώσουν στα 70 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που έχει προκαλέσει «διχασμό» μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης