Τελευταία Νέα
Commodities

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές αλουμινίου της Κίνας καθώς ο Trump ετοιμάζει τους δασμούς

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές αλουμινίου της Κίνας καθώς ο Trump ετοιμάζει τους δασμούς
Υποχώρησαν οι εξαγωγές χάλυβα
Οι εξαγωγές αλουμινίου της Κίνας αυξήθηκαν πάνω από 25% τους πρώτους δύο μήνες του 2018, αλλά οι εξαγωγές χάλυβα μειώθηκαν κατά σχεδόν το ένα τρίτο, καθώς ο κορυφαίος παραγωγός των δύο μετάλλων βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αμερικανικά σχέδια για επιβολή δασμών.
Σύμφωνα με το Reuters η άνοδος των μεταφορών αλουμινίου υποδηλώνει ότι οι περικοπές της χειμερινής παραγωγής από το Πεκίνο για την καταπολέμηση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας δεν ήταν τόσο βαθιές όσο αναμενόταν, ανέφεραν οι αναλυτές, επιτρέποντας στους παραγωγούς να πωλούν στο εξωτερικό το πλεόνασμα.
Αντίθετα, η πτώση των εξαγωγών χάλυβα επέκτεινε την υποχώρηση που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια καθώς η τοπική ζήτηση έχει αυξηθεί και η Κίνα ενισχύει στην εγχώρια παραγωγή χάλυβα για να περιορίσει τον έλλειψη.
Ο πρόεδρος Donald Trump σχεδιάζει να επιβάλει δασμούς 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο για να αντιμετωπίσει τις φθηνές εισαγωγές, ειδικά από την Κίνα.
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 8/3/2018 έδειξαν ότι οι συνολικές εξαγωγές της Κίνας τον περασμένο μήνα  αυξήθηκαν απροσδόκητα και  με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 3 ετών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η οικονομική ανάπτυξη παραμένει ανθεκτική ακόμη και αν οι εμπορικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες επιδεινωθούν.
Κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2018, οι εξαγωγές ακατέργαστου αλουμινίου και προϊόντων, της Κίνας αυξήθηκαν 26% σε 817.000 τόνους, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων.
Οι εξαγωγές προϊόντων χάλυβα της Κίνας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο μειώθηκαν κατά 27% σε 9,5 εκατ. τόνους σε σχέση με το προηγούμενο το προηγούμενο έτος.
Η Κίνα αντιπροσώπευε μόνο περίπου το 2,9% των εισαγωγών χάλυβα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Wood Mackenzie.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήγαγαν συνολικά 35,6 εκατομμύρια τόνους χάλυβα.
Τα στοιχεία του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου ήταν τα χαμηλότερα μηνιαία σε τέσσερα χρόνια, αντανακλώντας μια αυστηρότερη εγχώρια αγορά καθώς η κυβέρνηση επιταχύνει την προσπάθειά της να περιορίσει την ξεπερασμένη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και την αύξηση της εγχώριας ζήτησης.
"Όσο η εγχώρια αγορά της Κίνας παραμένει σφιχτή, οι εξαγωγές θα παραμείνουν αργές", δήλωσε ο Daniel Meng, αναλυτής της CLSA στο Χονγκ Κονγκ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης