Commodities

ΕΙΑ: Αύξηση 2,4 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ

tags :
ΕΙΑ: Αύξηση 2,4 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ
Η ΕΙΑ αναμένει ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο του 2018 θα φτάσει κατά μέσο όρο τα 11,17 εκατομμύρια bpd.
Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από ό, τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα στο κέντρο αποθήκευσης Cushing, της Oklahoma μειώθηκαν για 11η εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Energy Information Administration την Τετάρτη 7/3/2018.
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν  αύξηση των 2,7 εκατομμύρια βαρέλια.
Στο κέντρο διανομής Cushing, της Oklahoma, υποχώρησαν κατά 605.000 βαρέλια, σύμφωνα με την EIA. Τα αποθέματα έχουν μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2014, καθώς οι διακοπές σε βασικούς αγωγούς έχουν περιορίσει τις  προμήθειες στο κέντρο.
Οι τιμές του πετρελαίου εμφάνισαν απώλειες μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων, καθώς οι  αναλυτές ανέμεναν μεγαλύτερη αύξηση των αποθεμάτων κατά την διάρκεια της περιόδου συντήρησης των διυλιστηρίων
"Ο μικρότερος από τον αναμενόμενο όγκος αποθεμάτων οδήγησε σε σύντομη κάλυψη", δήλωσε ο Phillip Streible, του RJO Futures στο Σικάγο.
"Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι αυτό θα διαρκέσει για πολύ καιρό με την αυξανόμενη παραγωγή των ΗΠΑ και την ενίσχυση του δολαρίου."
Η παραγωγή αργού πετρελαίου αυξήθηκε κατά 0,8% από μια εβδομάδα σε 10,37 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την ΕΙΑ.
Σε μηνιαία έκθεση την περασμένη εβδομάδα, η ΕΙΑ ανέφερε ότι η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκε στα 10,057 εκατομμύρια bpd το Νοέμβριο, αναθεωρώντας προηγούμενες εκτιμήσεις.
 Η παραγωγή του Δεκεμβρίου μειώθηκε στα 108.000 bpd στα 9.949 εκατομμύρια bpd.
Η ΕΙΑ αναμένει ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο του 2018 θα φτάσει κατά μέσο όρο τα 11,17 εκατομμύρια bpd.
Τα αποθέμτα στα εργοστάσια διύλισης αυξήθηκαν κατά 53.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία για την εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τα ποσοστά χρησιμοποίησης διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες.
Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 788.000 βαρέλια, μικρότερη πτώση από τα 1,2 εκατ. βαρέλια που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 559.000 βαρέλια, σύμφωνα με στοιχεία του EIA, σε σχέση με τις προσδοκίες για πτώση των 1,2 εκατ. βαρελιών.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου  στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 668.000 βαρέλια ημερησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης