Commodities

Glencore: Συνομιλίες με την κινεζική GEM για την πώληση κοβαλτίου

Glencore: Συνομιλίες με την κινεζική GEM για την πώληση κοβαλτίου
Οι προβλέψεις για ελλείψεις στην προσφορά έχουν πυροδοτήσει ράλι το οποίο έχει οδηγήσει τις τιμές  σε περίπου $ 39 lb, από $ 10 lb τον Ιανουάριο του 2016
Σε συνομιλίες βρίσκεται η Glencore με την κινεζική εταιρεία GEM, για την πώληση περίπου του ενός τετάρτου της παραγωγής κοβαλτίου της, συμφωνία  διάρκεια ενός έτους αλλά η τιμή είναι ένα κρίσιμο σημείο, καθώς η Glencore και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί είναι πλέον σε θέση να ασκήσουν μεγαλύτερες πιέσεις στις  διαπραγματεύσεις, ανέφεραν πηγές του Reuters .
Το κοβάλτιο ήρθε στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, καθώς οι κατασκευαστές αυτοκινήτων σχεδιάζουν τεράστιες επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα (EVs), όπου η ζήτηση επιταχύνεται.
Το κοβάλτιο επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των επαναφορτιζόμενων μπαταριών ιόντων λιθίου, τις οποίες οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνήθως εγγυώνται για 8 έως 10 χρόνια.
Οι προβλέψεις για ελλείψεις στην προσφορά έχουν πυροδοτήσει ράλι το οποίο έχει οδηγήσει τις τιμές  σε περίπου $ 39 α lb, από $ 10 lb τον Ιανουάριο του 2016 στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2008, πριν από την έναρξη της οικονομικής κρίσης.
Πηγή του Reuters ανέφερε  ότι η GEM δεν έχει υπογράψει σύμβαση για το τρέχον έτος με τη Glencore, η οποία προσέφερε μια τιμή αντί για ένα ποσοστό.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης