Τελευταία Νέα
Commodities

Σε υψηλό 47 ετών η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ – Ποιες περιοχές "ευθύνονται" - Πτώση πάνω από 2% στις τιμές

Σε υψηλό 47 ετών η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ – Ποιες περιοχές
Στα 61 δολάρια υποχώρησε το αργό - Η παραγωγή φυσικού αερίου σε 48 πολιτείες στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε νέο υψηλό  87,1 δισ. κυβικών μέτρων ημερησίως το Δεκέμβριο
Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ έφθασε σε υψηλό 47 ετών τον Νοέμβριο και στη συνέχεια υποχώρησε ελαφρά το Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Energy Information Administration  την Τετάρτη, καθώς η παραγωγή πετρελαίου από σχιστόλιθο συνέχισε να αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πτώση πάνω από 2% σημείωσε το πετρέλαιο μετά την μεγάλη άνοδο της παραγωγής και αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Περί τις 22:20 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού υποχωρούσε 2,11% στα 61 δολάρια και το brent  σημείωνε απώλειες 1,31% στα 65 δολάρια.
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 23 Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για αύξηση 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών.
Η έκπληξη ήταν το εβδομαδιαίο άλμα στα αποθέματα βενζίνης, κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια. Οι αναλυτές ανέμεναν μια πτώση 190.000 βαρελιών.
.Η παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε σε 10,057 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΙΑ.
Η παραγωγή του Δεκεμβρίου μειώθηκε κατά  108.000 bpd στα 9.949 εκατομμύρια bpd,.
Η παραγωγή του Νοεμβρίου ήταν η υψηλότερη σε σχέση με τα 10.044 εκατομμύρια bpd που παράχθηκε τον Νοέμβριο του 1970.
Η μηνιαία μέση παραγωγή υπερέβη μόλις τα 10 εκατομμύρια bpd επίπεδα που είχε φθάσει τον Οκτώβριο του 1970.
Τον Δεκέμβριο, η παραγωγή υποχώρησε μετά από τρεις διαδοχικές αυξήσεις, σύμφωνα με την ΕΙΑ.
Η μείωση της παραγωγής οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή του Κόλπου του Μεξικού, που υποχώρησε κατά 131.000 βαρέλια τον μήνα, ακόμη και όταν η παραγωγή από σχιστόλιθο στο Τέξας συνέχισε να αυξάνεται.
Τέσσερις πλατφόρμες του Κόλπου του Μεξικού έκλεισαν όλο το μήνα μετά από μια πυρκαγιά.
Η παραγωγή φυσικού αερίου σε 48 πολιτείες στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε νέο υψηλό  87,1 δισ. κυβικών μέτρων ημερησίως το Δεκέμβριο, από τα προηγούμενα επίπεδα των 86,4 δισ. το Νοέμβριο, σύμφωνα με την έκθεση.
Πριν από ένα χρόνο, η παραγωγή φυσικού αερίου ήταν μόλις 78,5 bcfd το Δεκέμβριο του 2016.
Η τελευταία αύξηση προήλθε από την άνοδο κατά 3,1% στην Πενσυλβανία, με ρεκόρ 16,2 bcfd, κατά 3,7% στη Λουιζιάνα με 7,0 bcfd, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2013.
Η παραγωγή στο Τέξας, ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου της χώρας, υποχώρησε 0,% σε 22,7 bcfd.
Η αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή «κράτησε» τις τιμές του πετρελαίου, παρότι ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και η Ρωσία έχουν μειώσει την παραγωγή τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης