Τελευταία Νέα
Commodities

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού – Άνοδος – έκπληξη και στην βενζίνη

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού – Άνοδος – έκπληξη και στην βενζίνη
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3 εκατομμύρια βαρέλια
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια ενίσχυσαν την παραγωγή τους, με τα αποθέματα βενζίνης να παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 28/2/2018 η Energy Information Administration.
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 23 Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για αύξηση 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών.
Η έκπληξη ήταν το εβδομαδιαίο άλμα στα αποθέματα βενζίνης, κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια. Οι αναλυτές ανέμεναν μια πτώση 190.000 βαρελιών.
"Είναι σαφές ότι η αγορά οδηγείται από τη βενζίνη, όπου τα αποθέματα συνέχισαν να αυξάνονται τους τελευταίους μήνες έως το σημείο που βρίσκονται, στο 2% των εξαιρετικά υψηλών αποθεμάτων του περασμένου έτους", δήλωσε ο Andrew Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates στο Χιούστον.
Τα συμβόλαια βενζίνης μειώθηκαν σημαντικά.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης RBOB υποχώρησαν 2,3% στα 1,7620 δολ. το γαλόνι, ενώ το αργό πετρέλαιο στις ΗΠΑ υποχώρησε 1,2% στα 62,23 δολάρια το βαρέλι στις 10:47 π.μ. Το Brent υποχώρησε 1,2% στα 65,82 δολάρια το βαρέλι.
Τα συνολικά αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν στα 251,8 εκατομμύρια βαρέλια, κάτω από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά ακόμα πάνω από τον πενταετή μέσο όρο για αυτήν την περίοδο του έτους.
Οι ροές αργού  στα διυλιστήρια αυξήθηκαν κατά 49.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA. Τα ποσοστά χρήσης του διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες.
Τα αποθέματα συνέχισαν να μειώνονται στο κέντρο διανομής Cushing, Οκλαχόμα, καθώς περιορίσθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, καταγράφοντας 10η συνεχόμενη εβδομάδα πτώσης.
Τα αποθέματα στο Cushing βρίσκονται τώρα σε μόλις 28,8 εκατομμύρια βαρέλια και έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ τους τελευταίους δύο μήνες.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 709.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΠΕ.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 860.000 βαρέλια ημερησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης