Τελευταία Νέα
Commodities

ΕΙΑ: Απροσδόκητη μείωση στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ

tags :
ΕΙΑ: Απροσδόκητη μείωση στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ
Τα αποθέματα υποχώρησαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 16 Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. υποχώρησαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι εισαγωγές μειώθηκαν σε χαμηλά επίπεδα λόγω αύξησης των εξαγωγών, ενώ τα αποθέματα στον κεντρικό σταθμό αποθήκευσης στο Cushing της Οκλαχόμα συνέχισαν να ολισθαίνουν.
Τα αποθέματα υποχώρησαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 16 Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως σε 4,98 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που η ΕΙΑ άρχισε να καταγράφει στοιχεία το 2001.
Οι εξαγωγές του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο μόλις πάνω από 2 εκατομμύρια bpd, κοντά σε ένα ρεκόρ ύψους 2,1 εκατομμυρίων τον Οκτώβριο. Αυτό βοήθησε να βρεθούν οι καθαρές εισαγωγές στο χαμηλότερο επίπεδο.
"Ακόμη και αν τα εργοστάσια διυλιστηρίων μειώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από τα 16 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από την εποχή του τυφώνα Harvey, οι χαμηλότερες καθαρές εισαγωγές έχουν οδηγήσει σε ισοπαλία", δήλωσε ο Matt Smith, διευθυντής έρευνας για τα βασικά προϊόντα Clipperdata.
"Το μεγάλο άλμα στις εξαγωγές αργού φαίνεται επειδή η ΕΙΑ συμπεριέλαβε το πρώτο φορτίο εξαγωγής από το LOOP " σημείωσε.
Το Louisiana Offshore Oil Port (LOOP) ο μεγαλύτερος ιδιωτικό τερματικό σταθμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, ολοκλήρωσε την πρώτη μεγάλη μεταφορά αργού πετρελαίου (VLCC) στο λιμάνι βαθέων υδάτων, ανέφερε η εταιρεία την Κυριακή.
Τα supertankers μπορούν να μεταφέρουν περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Η Ουάσινγκτον προχώρησε σε άρση της απαγόρευσης εξαγωγής πετρελαίου για 40 χρόνια το 2015 και έκτοτε τα δεξαμενόπλοια με αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ εκφορτώνονται σε περισσότερες από 30 χώρες.
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν μετά από τα στοιχεία, ενώ το αργό των ΗΠΑ υποχώρησε πάνω από $ 1 σε υψηλό δύο εβδομάδων στα $ 62,85 το βαρέλι.
Τα αποθέματ στο κέντρο διανομής Cushing, Oklahoma, το σημείο παράδοσης για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ, υποχώρησαν κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια, για ένατη εβδομάδα πτώσης, σύμφωνα με την ΕΙΑ.
Ο συνδυασμός ενός νέου αγωγού από τον κόμβο στο Μέμφις, μαζί με μειωμένες ροές από τον αγωγό Keystone της TransCanada, έχει από τον Νοέμβριο περιορίσει στο μισό τις προμήθειες στο Cushing.
Τα ποσοστά χρησιμοποίησης του διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 1,7% στο 88,1% της συνολικής παραγωγικής ικανότητας, καθώς η συντήρηση των εγκαταστάσεων αυξήθηκε σε σχέση με τη θερινή περίοδο υψηλής ζήτησης. Οι ακαθάριστες ροές διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 329.000 bpd στα 15,8 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με στοιχεία EIA.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 261.000 βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση κατά 283.000 βαρέλια.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων , τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 1,5 εκατ. βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΠΕ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης