Commodities

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις  ΗΠΑ
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 9 Φεβρουαρίου, σε αντίθεση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών
Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν περισσότερο από ό, τι οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι τα διυλιστήρια θα περιόριζαν την παραγωγή τους, σύμφωνα με στοιχεία της Διοίκησης Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ την Τετάρτη 14/2/2018.
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 9 Φεβρουαρίου, σε αντίθεση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών.
"Με μια μεγάλη πτώση στη δραστηριότητα διύλισης - καθώς προχωρούμε στην εποχή συντήρησης- έχουμε δει μια τρίτη συνεχόμενη ενίσχυση για τα αποθέματα αργού", δήλωσε ο Matt Smith, διευθυντής της έρευνας για τα βασικά προϊόντα στο ClipperData στο Louisville, Kentucky.
Τα αμερικανικά συμβόλαια αργού ενισχύθηκαν και το West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά 42 σεντς στα 59,61 δολάρια το βαρέλι στις 10:45 π.μ. EST (1545 GMT). Το Brent κέρδισε 44 σεντς στα 63,16 δολάρια το βαρέλι.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια, περισσότερο από το διπλάσιο των 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών που προέβλεπαν οι αναλυτές σύμφωνα με το Reuters.
Οι ροές αργού στα διυλιστήρια υποχώρησαν κατά 635.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία της EIA.
Τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 2,7% σε 89,8%, χαμηλότερα από το Νοέμβριο, καθώς οι διυλιστήρια πέρασαν σε εποχιακές περιόδους συντήρησης.
Τα αποθέματα στο κέντρο διανομής Cushing της Oklahoma, μειώθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.
Τα συνολικά αποθέματα στο Cushing έπεσαν στα 32,7 εκατομμύρια βαρέλια, τα χαμηλότερα από τον Ιανουάριο του 2015 και τα αποθέματα στο κόμβο μειώθηκαν κατά το ήμισυ σε μόλις τρεις μήνες.
Η παραγωγή αργού αυξήθηκε και πάλι, αγγίζοντας τα 10,27 εκατομμύρια bpd σε εβδομαδιαία βάση.
Τα μηνιαία στοιχεία του Νοεμβρίου έδειξαν ότι η παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε στα 10,04 εκατομμύρια bpd και η χώρα κατέχει τώρα τη δεύτερη θέση στη συνολική παραγωγή, ακολουθώντας τη Ρωσία.
Οι ροές έχουν περιοριστεί από τη γραμμή Keystone της TransCanada μετά από τη διαρροή του Νοεμβρίου στη Νότια Ντακότα και την έναρξη λειτουργίας του Diamond Pipeline τον Δεκέμβριο  που επιτάχυνε τις εκροές από το κέντρο της Οκλαχόμα.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 459.000 βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 1,1 εκατομμυρίου βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου των  ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 39.000 βαρέλια ημερησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης