Commodities

O Τrump μελετά δασμούς και ποσοστώσεις για τις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

O Τrump μελετά δασμούς και ποσοστώσεις για τις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου
Ο Trump έχει διορία μέχρι τις 11 Απριλίου να αποφασίσει αν θα επιβάλει περιορισμούς στον χάλυβα και στις 20 Απριλίου θα αποφασίσει για τους περιορισμούς στο αλουμίνιο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε την Τρίτη 13/2/2018 ότι σκέφτεται μια σειρά επιλογών για την αντιμετώπιση των εισαγωγών χάλυβα και αλουμινίου, συμπεριλαμβανομένων των δασμών και των ποσοστώσεων.
Οι δηλώσεις Trump έγιναν σε μια συνάντηση με μια διμερή ομάδα γερουσιαστών και εκπροσώπων των ΗΠΑ.
Μερικοί από τους νομοθέτες τον προέτρεψαν να ενεργήσει αποφασιστικά για να σώσει τους παραγωγούς χάλυβα και αλουμινίου αλλά άλλοι προειδοποίησαν επειδή οι υψηλότερες τιμές θα έβλαπταν τους κατασκευαστές.
Ο Trump μελετά έναν κατάλογο επιλογών που παρουσιάστηκε πριν από ένα μήνα από το τμήμα εμπορίου των ΗΠΑ σε μια υπόθεση του τμήματος 232, εξετάζοντας εάν είναι απαραίτητοι οι περιορισμοί στον χάλυβα και το αλουμίνιο για την προστασία της εθνικής ασφάλειας.
"Μιλάμε για τιμολόγια και / ή ποσοστώσεις", δήλωσε ο Trump στην ομάδα.
"Μέρος των επιλογών θα είναι η επιβολή δασμών στις εισαγωγές. Καθώς εισάγεται χάλυβας, θα πληρώνουν δασμούς, ουσιαστικά τιμολόγια, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν πραγματικά πολλά έσοδα."
Ο Trump έχει διορία μέχρι τις 11 Απριλίου να αποφασίσει αν θα επιβάλει περιορισμούς στον χάλυβα και στις 20 Απριλίου θα αποφασίσει για τους περιορισμούς στο αλουμίνιο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης