Τελευταία Νέα
Commodities

Κίνα: Ανησυχία για τον περιορισμό των εισαγωγών χάλυβα στις ΗΠΑ

Κίνα: Ανησυχία για τον περιορισμό των εισαγωγών χάλυβα στις ΗΠΑ
Η υπερβολική προστασία δεν αποτελεί διορθωτικό μέτρο και θα οδηγήσει μόνο σε «φαύλο κύκλο» επεσήμανε ο επικεφαλής της MOFCOM
Η Κίνα εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τον υπερβολικό προστατευτισμό στον τομέα της χαλυβουργίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την παρότρυνε να επιδείξει συγκράτηση στον έλεγχο των εισαγωγών χάλυβα, ανέφερε την Τρίτη  13/3/2018 αξιωματούχος του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου (MOFCOM).
Σύμφωνα με το Reuters o κ. Wang Hejun, επικεφαλής του Γραφείου Επιχειρηματικής Αποκατάστασης και Διερεύνησης της MOFCOM, έκανε τις δηλώσεις πριν από μια συνάντηση την ίδια ημέρα μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και αμερικανών νομοθέτων για να συζητήσουν το εμπόριο.
Ο Trump εξετάζει εάν πρέπει να λάβει μέτρα για τον περιορισμό των εισαγωγών χάλυβα και αλουμινίου που θεωρούνται επιβλαβείς για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ.
Σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του MOFCOM, ο Wang ανέφερε ότι η υπερβολική προστασία δεν αποτελεί διορθωτικό μέτρο και θα οδηγήσει μόνο σε έναν «φαύλο κύκλο» εμπορικών ενεργειών.
Η συνάντηση του Trump έρχεται ένα μήνα μετά την αποστολή του Τμήματος Εμπορίου των ΗΠΑ των αποτελεσμάτων  έρευνας σχετικά με τις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Το Τμήμα Εμπορίου δεν ανέφερε στα συμπεράσματά του, αν και η έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρείες δασμολογικές ποσοστώσεις ή ποσοστώσεις εισαγωγής μεταξύ άλλων βημάτων.
Νωρίτερα την Τρίτη, μια κινεζική κυβερνητική think-tank ανέφερε σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο Reuters ότι η Κίνα θα αντιταχθεί σε «αθέμιτα και παράλογα» εμπορικά μέτρα από χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά των χαλυβουργικών της εταιρειών, υποστηρίζοντας ότι ο προστατευτισμός θα «δηλητηριάσει» τη βιομηχανία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης