Commodities

ΗΠΑ: Στην Permian οι περισσότερες νέες γεωτρήσεις – Σε υψηλό 3ετίας οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

tags :
ΗΠΑ: Στην Permian οι περισσότερες νέες γεωτρήσεις – Σε υψηλό 3ετίας οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου
26 νέε πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου προστέθηκαν  αυτή την εβδομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό στις 791
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας προσέθεσαν 26 πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυτή την εβδομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό στις 791, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015.
Αν και το πετρέλαιο  υποχώρησε από τα τριετή υψηλά οι drillers αναμένουν υψηλότερες τιμές για την παραγωγή τους το 2018 από ό, τι πέρυσι.
Η αύξηση της εβδομάδας έως τις 9 Φεβρουαρίου ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία από τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της   Baker Hughes που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 9/2/2018
Περισσότερο από το ήμισυ αυτών των γεωτρήσεων πραγματοποιήθηκαν στην Permian  στο δυτικό Τέξας και το ανατολικό Νέο Μεξικό όπου ο αριθμός των ενεργών  μονάδων αυξήθηκαν κατά 10 αυτή την εβδομάδα σε 437, οι περισσότερες από τον Ιανουάριο του  2015.
Οι εγκαταστάσεις αυτές αναμενόταν να συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στη Permian σε επίπεδα  ρεκόρ ύψους 2,9 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα τον Φεβρουάριο, που σύμφωνα με ομοσπονδιακές προβλέψεις, αντιπροσωπεύουν περίπου
το 30% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ.
Η καταμέτρηση ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής στις ΗΠΑ , είναι πολύ υψηλότερη  από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν 591 εγκαταστάσεις ήταν ενεργές.
Οι εταιρείες συνέχισαν να αυξάνουν τις δαπάνες από τα μέσα του 2016 όταν οι τιμές αργού ξεκίνησαν να ανακάμπτουν από μια διετή υποχώρηση.
Οι τιμές αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν την Παρασκευή κατά 60 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο και έχουν πέσει πάνω από 11% από το υψηλό σημείο του τρέχοντος έτους στα τέλη Ιανουαρίου, λόγω των αυξημένων ανησυχιών ότι η παραγωγή των ΗΠΑ θα υπερνικήσει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να μειώσει την προσφορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης